חבר מן המניין בועדת הקניין ומקרקעין של לשכת עורכי הדין.
נמנה על צוות חברי המשרד החל משנת 2011. מתמחה בדיני המקרקעין והתכנון ובנייה. במסגרת התמחותו מייעץ לחברות מובילות בתחום ומלווה פרויקטים מורכבים ורחבי היקף, לרבות תהליכים של שינויי ייעוד בקרקעות, מכרזים, עסקאות קומבינציה, פינוי בינוי, תמ"א 38 וכיו"ב. בוגר המסלול האקדמי המכללה למינהל. למד במסלול לסטודנטים מצטיינים ללימודים משולבים של תואר ראשון במשפטים [LL.B] ותואר שני במינהל עסקים [M.B.A].
שלום, יש לי שאלה בקשר להיטל השבחה ומסים בתמא 38 ובכלל. בבניין שלי דירות בנות 55 מ"ר. מבחינת תכנונית (תב"ע) ניתן להוסיף כ-25 מ"ר מאחורה (כולל ממד) ועוד כ-16 מ"ר מקדימה. מבחינת תמא אפשר לקבל עד 25 מ"ר שיתווספו בחלק האחורי של הבניין. לגבי ה-16 מ"ר מקדימה - דיברנו עם היזם על אפשרות שיכניס את התוספת לתוכנית והדיירים יממנו את התוספת.
השאלה האם יש היטלים / מסים שיחולו על מישהו - הדיירים או היזם ?
בבדיקה שעשיתי באינטרנט ראיתי שיש מספר פטורים על היטל השבחה, ואחד מהם אומר שאם הדירה היא פחות מ-140 מטר, ובנוסף גרים שם במשך יותר מ-4 שנים, ההיטל מבוטל.
נתון לפרשנות. נושא הפטור מכוח התוספת השלישית תמיד היה בסיס למחלוקת מול הועדות המקומיות. עד כה לא ידוע לי על מקרה בו התקבל הפטור, מאשר שלרוב ממילא ההרחבה נעשית במסגרת 25 מ"ר של תמ"א 38 ה]טורים ממילא.
היטלים ומיסים על הרחבה מעבר לתמא
היטלים ומיסים על הרחבה מעבר לתמא