פינוי בינוי שמאי
שלום לעורך דין אליאב, בבנין שלנו נמצאים בהליכים לפינוי בינוי. בינתיים קיבלנו הצעה אחת מיזם . אנו חושבים לצרף שמאי המתמחה בפינוי בינוי על מנת שייעץ לדיירים לגבי כדאיות ותמורה כלכלית עבור הנכס שלהם. אחד השמאים ביקש ממני לשלוח לו את ההצעה שכתב לנו היזם :אני מתכוונת לפירוט שהיזם מציע כגון:חניה, שטח מעלית וכו'. השאלה שלי האם מבחינת החוק אני יכולה להעביר את הצעת הקבלן לשמאי ? לפי ההגיון שלי אפשרי אך משום מה אני בספק ולכן שואלת את חוות דעתך בפורום. תודה.
אין סיבה שלא. כל זמן שלא חתמתם על הסכם סודיות עם היזם (מאוד מוזר אם כן), רצוי וחשוב למנות איש מקצוע מטעמכם שילווה אתכם בתהליך ויבקר את התמורות המוצעות לכם.
בהחלט כן. זו חובתכם לבחון את הצעת המפרט שקיבלתם מהיזם ולנהל עליה משא ומתן. לשם כך, להיעזר בכל הכלים העומדים לרשותכם. כל האמור, בהינתן שלא חתמתם על הסכם סודיות, שבוודאי לא נכון לחתום על כזה.
מציעה לכם להיות צמודים לשמאי, לרוב היזמים עובדים עליכם ולא אומרים את האמת כמו כן כדאי לכם לעשות את הפרויקט לבד עם שמאי, קבלן ועו''ד , כך תקבלו את הזכויות (מגולם לכסף)על הקרקע ששבות המון כסף שמתבזבז במיסוי שמחייב את היזם אך לא את הדיירים. בשיטה זו יש מצב שתקבלו דירה קטנה נוספת, או שווה כסף. בדרך כלל היזמים מסתירים את זה מכם בגלל רווחים מאוד גבוהים. בהצלחה.