אבנר

תמ"א 38 2- ביטול קומבינציה עקב שינוי בתמ"א?

שלום רב. ברשותי בית פרטי ישן בן קומה אחת. חתמתי על חוזה עם קבלן להריסה ובנייה. בחוזה נקבע שאקבל תמורה אחת במידה ותהיה תמ"א- תוספת של שתי קומות, ותמורה שניה, קטנה יותר, במידה ולא תהיה תמ"א- בנייה לפי תב"ע קיימת. בעקבות השינוי בחוק, אפשר לבנות לפי תב"ע+ קומה וחצי, כלומר משהו באמצע. בעקבות השינוי, הקבלן מציע לי את התמורה הדלה יותר. כמו כן, בחוזה מופיע שניתן לבטל את החוזה אם אין אישור בניה תוך שנה וחצי, וחלפו כמעט שנתיים מהחתימה. האם אפשר לבטל את החוזה או לדרוש תמורה גדולה יותר? תודה רבה!

עו"ד שי אליאב

לצורך מענה לשאלה זו צריך להכיר את פרטי ההסכם במדויק. לכאורה, ככל ואכן ישנו תנאי מתלה בהסכם המאפשר לבטלו בתנאים המפורטים, ניתן להכריז על ביטולו ובתוך כך לקיים מו"מ על תנאיו המחודשים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי