אריאלה

הנציגות כנגד התכנסות של בעלי הדירות

בניגוד למקובל, נציגות בעלי הדירות קיבלה החלטות קנייניות (כמו התנגדות להצעתי להתחשבות בשטח הדירות ) מבלי להביא זאת להכרעת כל בעלי הדירות. אנשי הנציגות טוענים שאין צורך להתכנסות כיוון שכל בעל דירה מוזמן לדבר ולחתום בנפרד עם היזם על החוזה. מובן שבמעמד זה לא תהיה אפשרות להשפיע ולשכנע בעלי דירות אחרים. האם מבחינה משפטית ההליך הזה שהם נוקטים בו נכון ?

עו"ד שי אליאב

מכיוון שהנציגות פועלת מכוח חוק השליחות, יש לבדוק מה המנדט שקיבלה בתהליך. ככלל בסופו של יום כל אחד מבעלי הדירות נדרש לאשרר את ההסדר שמגיעים אליו. אם או בלי פרויקט, כל אחד מבעלי הדירות זכאי לכנס אסיפה כללית בהתאם לתנאי תקנון הבנין המופקד בטאבו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי