נורית הראל

עילה לביטול פינוי בינוי

שלום רב, הבניין ברשות 15 בעלי דירות.אנחנו בתחילת תהליך של פינוי בינוי וברשותי שתי דירות שעברו בירושה לפני כחמישים שנה מאמי ז"ל. הדירה הראשונה בת 61 מ"ר שאני גרה בה והשנייה 27 מ"ר שהנני משכירה אותה וזאת הכנסתי היחידה מלבד ביטוח לאומי.לאחר בירור מקיף הבנתי שאני צריכה לשלם מס עבור דירה שנייה, שכתוצאה מכך אני יכולה להפסיד את הדירה.יש לציין שאני בנציגות הבניין (רק לאחר בירור מקיך הבנתי שאני צריכה לשלם מס על הדירה השנייה. סך הכל היו שתי ישיבות. השאלות המתבקשות, האם יש עילה לביטול פינוי ובינוי ואיך? אודה לך באם תענה על שאלותיי בדחיפות, בברכת חג שמח נורית הראל

עו"ד שי אליאב

לא ציינת אם חתמת על החוזה לפינוי ובינוי. העילות לביטול הסכם הן על פי הקבוע בדין - כמו למשל הפרת ההסכם, אי התקיימות תנאי מתלה, הטעיה וכיו"ב. טעות בכדאיות אינה עילה לביטול הסכם על פי החוק.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי