אסתר

בעיות תיכנון ובעיות בהתנהלות הנציגות ועורכי הדין בפרויקט תמ’א 38/2 בתל אביב – איזור 3

בשלבים שלקראת תמ’א 38/2 חתמתי על הסכם No shoping מוגבל בזמן אך באותה עת בסעיף נוסף לחתימה זו ניכתב שהחתימה מחייבת לכך שכל עוד ממשיך משא ומתן כלשהו בין השכנים לאותו יזם לגבי ההצעה לא ניתן לצאת מהמחוייבות, זמן המשא ומתן לא סוייג במסגרת זמן כאן. כאשר חתמתי באופטימיות, לא דימיינתי לאן יתגלגל הדבר ולא שמתי לב לסתירה זו בחוזה. על NOSHOPING זה הוחתמו שני ביניינים סמוכים וניפרדים כיום , נחתם יפוי כוח לעורכי דין המייצגים את שני הביניינים יחד ומשולמים על ידי היזם , וחתמנו על הסמכת הנציגות לייצג (אך לא להשתלט,..). 1– בדיעבד הסתבר לי שהנציגות החליטה כבר מראש שזה היזם הרצוי להם ושעימו קיימו כבר משא ומתן ארוך ומתכוונים להמשיך עימו. הנציגות לא הציגה בפומבי שבעצם כבר קיבלה כמה הצעות מיזמים ובחרה בעצמה (כמו שכותבת לי במיילֹ הנציגה – ’קיבלתי מנדט להחליט ועשיתי החלטה עם נציגי הביניין הסמוך – אי אפשר ללכת אחורה’) לא הודגש שיש כוונה מראש להתקדם לחתימה סופית למה שיוצג. ושאנו למעשה כבולים כבר משלב הבעת הנכונות לראות הצעה. 3– בהמשך עלו הבעיות בתיכנון, פגיעה בנושאי אור ואיוורור ציפיתי בתמימותי להצעה לשני ביניינים זה על יד זה . ההצעה שהוצגה להריסה ובניה בחיבור לביניין אחד אחד, שטח החצר בין ביניינים מבוטל לחלוטין וכל צד החלונות מכיוון מזרח הקיים היום ניסגר לחלוטין.הצמדת דירות כך שביחס למצב היום מגיעים לקו אפס שבין שני הביניינים הקיימים היום עם מרווח וגדר חיה וחצר.בביניין המתוכמנן לחדש חדר מדרגות אחד(אמנם שתי מעליות). הבעיות התיכנוניות ביחס לחלונות ועוד נובעות כולן מההצמדה המתוארת. כך שמיתקבל בניגוד לחוקי התיכנו והבניה מטבח ללא חלון (פתוח לסלון אך רחוק מאד מהחלון – מה גם שאי אפשר להכריח למטבח פתוח שכיום מטבחי עם חלון ומופרד בחצי קיר מהסלון שלי) – היזם אומר שיבקש הקלה כאן בשל בעיה תיכנונית, אך לא מציג מה יהיו ואמ יהיו מערכות האיוורור המכאניות. למיטב ידיעתי כמי שמתמצאת מקצועית ביניינים עם מערכות איוורור מכניות מגיעים בקלות ודי מהר (במונחי בית) למצב של ’ביניין חולה’ אשר בו איכות האויר פוגעת בבריאות וברור לי שלכל שטח ניתן להציע כמה תוכניות וביניהן בריאות. בנוס: יש אי שיוויון בין דירות החזית לדירות העורף : בחזית יש חלונות באמבטיות הכוללות שירותים במרבית הדירות . בעורף אין. בעורף ממוקמים מסתורי הכביסה וגוף המזגן במירפסת ’השמש’ . לא כל בעלי הדירות מבינים בקריאת התוכנית ולכן מתייחסים לקסם של מרפסת שמש ביניין חדש חניה ומעלית ולהצהרת היזם שתוכנית אחרת לא תהייה ריווחית וא: אחד גם אחר לא יוכל לבצע פה דבר אחר. 4– עלו עוד בעיות לגביהן אשאל בהמשך ההתכתבות. אשמח לתשובה כיוון שמלחיצים שניים שלא חתמו בחוק הדייר הסרבן בברכה.

עו"ד שי אליאב

במסגרת פרויקט תמ"א עולים קשיים רבים שבהתנהלות נכונה ובשיתוף ניתן בדר"כ להתגבר עליהם. יש שאלה ספציפית שאת רוצה לשאול?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי