אילן

תוספת מקסימלית בתמ"א לעומת תוספת באחוזים

קראתי באיזשהו מקום כי ההחלטה אם לתת תוספת באחוזים לדירות או לתת 25 מ"ר לכל הדירות תלויה בהסכמה של 100% מהדיירים לשיטת הנבחרת לתוספת. אצלי בבניין לא נשאלנו באיזו שיטה אנחנו בוחרים והייזם נתן לדירות הקטנות והגדולות 25 מ"ר מבלי להתחשב בגודלן המקורי. שאלתי האם בהעדר הסכמה מראש, ואם לא חתמתי על שום מסמך שמאפשר לייזם להחליט על שיטת התוספת, האם אפשרי שאתנגד? מה עלי לעשות? להוציא מכתב לייזם? לדיירים? זה חשוב מאד

עו"ד שי אליאב

אתה מציג את אחד הקשיים הגדולים של תמ"א 38. התמ"א מעניקה שוויון צורני ולא שוויון מהותי. כולם מקבלים זכויות בניה של עד 25 מ"ר פיקס. לעיתים הדבר משתנה עקב מו"מ, אך על פי התמ"א אין חובה כזו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי