ליאור

שני בתים בטאבו

האם ניתן לבנות בית בהרחבה בישוב קהילתי ובמקביל בית במושב חקלאי כאשר שניהם על שמי בטאבו?

עו"ד צבי סיגל

ליאור שלום, ראשית, וככלל, בתים בהרחבה קהילתית ומשקים במושבים רשומים במינהל מקרקעי ישראל, ולא בלשכת רישום המקרקעין (טאבו). במידה וששולמו למינהל במקום דמי חכירה שנתיים דמי היוון, אזי במקרים מסוימים, יש רישום על הזכויות המהוות גם בלשכת רישום המקרקעין (טאבו) אך אלה היוצאים מהכלל. שנית, מינהל מקרקעי ישראל אינו מחכיר זכויות מעבר לפעם אחת בלבד. כאשר אתה חותם על מסמכי הצטרפות להרחבה קהילתי, והפנייה למינהל, אתה בדרך כלל תדרש לחתום על תצהיר כי אין לך חוזה נוסף מול המינהל. בברכה, צבי סיגל, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים