דני

תביעת כספים (צוואה) מחברת הביטוח והמוטב

1) אם אבא של נפטר רוצה להגיש בקשה שתמנע משיכת כספים ע"י מוטב מחברת ביטוח מאחר והוא רוצה אח"כ להגיש תביעה בענין אותם כספים כיורש.מבלי להתייחס לסיכויי התביעה, אבקש לדעת אם עדיף להגיש צו עיקול או צו מניעה? מה עדיף? ומה ההבדל- כלומר האם צו מסויים יתן משהו נוסף שצו אחר לא יתן?והאם אפשר להגיש בקשה לקבלת שניהם? 2) האם הנתבעים בתביעה שתוגש הנתבעים יהיו רק חברת הביטוח והמוטב? או שהעזבון של הנפטר גם צריך להיות נתבע למרות שבעצם האבא של הנפטר יורש מכח העזבון?

עו"ד טל זהבי

1.חברת הביטוח מחוייבת להעביר כספים למוטב על פי הוראת בעל הפוליסה. במקרה הנ"ל כדי למנוע את העברת הכספים הן צו מניעה והן צו עיקול ימנעו את הוצאת הכספים מחברת ביטוח (מבלי להתייחס לסיכויים לקבלת הצווים הנ"ל). 2. במידה ויש צו ירושה או צו קיום צוואה אזי התובעים הינם היורשים מכח דין או מכח הצוואה (וזאת שוב, מבלי להיכנס לסיכויי ההצלחה) במידה ולעזבון ישנם חלקים שונים בירושה אזי יש לצרפו לתביעה (או שזהות היורשים והעזבון אינה זהה)

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות ביטוחי חיים