דני

כספים(צוואה) בהמשך לתשובתך

אתמול שאלתי אותך האם הנתבעים בתביעה שתוגש יהיו רק חברת הביטוח והמוטב? או שהעזבון של הנפטר גם צריך להיות נתבע למרות שבעצם האבא של הנפטר יורש מכח העזבון? ותשובתך היתה: "במידה ויש צו ירושה או צו קיום צוואה אזי התובעים הינם היורשים מכח דין או מכח הצוואה (וזאת שוב, מבלי להיכנס לסיכויי ההצלחה) במידה ולעזבון ישנם חלקים שונים בירושה אזי יש לצרפו לתביעה (או שזהות היורשים והעזבון אינה זהה)" לא הבנתי את מה שכתבת: "במידה ולעזבון ישנם חלקים שונים בירושה אזי יש לצרפו לתביעה (או שזהות היורשים והעזבון אינה זהה)". אודה לך אם תוכל להסיר. דבר נוסף בהמשך לתשובתך. אם טרם ניתן צו קיום צוואה עדיין התובעים יכולים להיות הזוכים עפ"י הצוואה כיורשים? תודה

עו"ד טל זהבי

חברת הביטוח מחוייבת לשלם למוטבים על פי הפוליסה, זו רצון המוריש. כאשר זהות המוטבים בפוליסה וזהות היורשים על פי דין היא שונה, חברת הביטוח תמנע את העברת הכספים כאשר יש צד המתנגד להעברה (בד"כ היורשים על פי דין מתנגדים להעברת הכסף למוטבים בפוליסה) חברת הביטוח עוצרת את העברת הכספים ומבקשת מהצדדים לפנות לבית המשפט שהוא יכריע בסוגיה. בקשר לשאלתך השניה כל עוד לא ניתן צו קיום צוואה, אז אין לאף אחד זכויות בנכסים. רק לאחר מתן הצו יש לפעול בהתאם לצו שניתן.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות ביטוחי חיים