לירז כהן

הפחתת מזונות

הגרוש שלי אמור לשלם לי מזונות בסך 2500 ש,ח עבור ילד אחד, אני מציינת שהגרוש עצמאי ותמיד השתכר יפה, לאחרונה הוא הגיש בקשה לבית הדין הרבני להפחתת מזונות בגין בעיות נפשיות ואינו עובד ומקבל מביטוח לאומי מאה אחוז נכות. רציתי לדעת האם בגלל הנסיבות יכולים להפחית לי את המזונות שברור שהכל שקר מבחינת הגרוש והינו עובד והכל בסדר מבחינה נפשית, אשמח לקבל תשובה

עו"ד שלומי באשי

שלום לירז, את בעצם מציגה מצב שבו הוגשה כנגדך תביעה להפחתת מזונות בגין שינוי נסיבות. ראשית עלי לשאול - מדוע היא הוגשה לבית הדין הרבני ? האם נקבע שבית הדין הרבני מוסמך לדון במזונות הילד ? גם אם הסכם הגירושיןם אושר בבית הדין הרבני זה לא אומר שלבית הידן הרבני יש סמכות לדון בתביעה להפחתת מזונות. שנית - אם תוכלי להוכיח, בכל ערכאה שהבה תידון התביעה, כי שינוי הנסיבות לא התקיים ובפועל הכל ממשיך כרגיל, אזי סביר להניח שהתביעה תידחה.