גידי

ויתור על מזונות

שלום רב.הסיפור שלי הוא כזה:לפני נישואי הייתי בקשר עם מישהי שבתחבולה " גנבה " ממני זרע והרתה ( הסירה את ההתקן התוך רחמי בכוונה להרות ולסחוט ממני נישואין.למזלי קראתי מייל שנשלח על ידה לבת דודתה בו פירטה לפרטי פרטים את מזימתה)כמובן שניתקתי עימה כל קשר.הבחורה ילדה בת ( היום כבת ארבע ) ותבעה ממני אבאהות ומזונות ועל פי פסיקת בימ"ש אני משלם דמי מזונות חודשיים ולמעט העברה בנקאית אין לי כל קשר איתן ואף לא נפגשתי איתן מעולם.לאחר הלידה פשוט עזבה לארה"ב בעקבות הסתבכות פלילית ואת התביעה והדיונים בבימ"ש ניהלו עורכי דינה.בארה"ב נישאה למקומי ואף נולדה להם ילדה נוספת.( שכחתי ציין כי כשהכרתי אותה הייתה כבר גרושה עם ילדה,לעניין הרצדביסטיות).לפני כשבוע קיבלתי מכתב בדואר באמצעות אביה בו היא מציעה לי שבן זוגה יאמץ את הילדה באופן חוקי וכך היא תוותר לי על דמי המזונות ולא תבוא אליי בדרישה עתידית.מהכרותי עם הבחורה ויכולותיה הקרימינליות אני חושש כי דבר מה חשוד מסתתר מאחורי הצעתה הנדיבה.אני נשוי באושר ויש לי שני ילדים מקסימים.אשתי מכירה את הסיפור העצוב מעברי עוד מפגישתנו הראשונה.אין לי כל קשר לילדה ואין לי כל רצון להיות בקשר.אני מעוניין להפסיק ולשלם את דמי המזונות ושהן ייצאו מחיי באופן סופי ומוחלט.שאלותיי הן : 1. האם אימוץ הילדה על ידי בן זוגה אכן מבטל את חובותיי כלפיה כולל המזונות עכשיו או בעתיד? 2. האם לאחר האימוץ אוכל להסירה מרישומיי במשרד הפנים?(היא רשומה אצלי בתעודת הזהות) 3. כיצד עלי לפעול ולהגן על עצמי מפני תרמית נוספת?

עו"ד שלומי באשי

שלום גידי, הסיפור שלך מאגד בתוכו לא מעט רבדים של דיני המשפחה בישראל. תיקון מס' 12 לחוק הירושה השוו האת מעמדם של ילדים מאומצים לזה של ילדים ביולוגים מבחינת הזכות לרשת את ההורה המאמץ. אתה צריך לדעת כי האימוץ יוצר בין ההורה המאמץ לבין הילד המאומץ חובות וזכויות משפטיות כמו בין הורה ביולוגי לילדו הביולוגי. על כן בהנחה והאימוץ יבוצע כדין ויאושר הרי שלא תהא לך חובת מזונות כלפי הילדה לא סתם ציינתי את התיקון לחוק הירושה כי אתה צריך לדעת כי הילד המאומץ יורש את ההורה הבולוגי לכל דבר ועניין כאילו היה ילדו לכן באם אינך חפץ לכל קשר ובאם אתה הולך על נושא האימוץ ייתכן ועליך לשקול עריכת צוואה.