מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין
הפחתת מזונות
שלום רב אני משלם כיום מזונות על שתי ילדים (גילאי 8 ו 9) כ 3000 ש"ח ובנוסף משתתף בחצי בכל הוצאה נוספת (צהרונים,חוגים,טיפולים רפואיים ביביסיטר וכו) אני משתכר כ 12000 נטו וגרושתי כ 5000 נטו . לצערי בתי חלתה ונקבע לה קצבת נכות בסך 2400 ש"ח . האם תשלום המזונות צריך להיות כפי שהוא היום או שעליי לשלם פחות בגלל קצבת הנכות. תודה רבה א.ד א.ד
שלום א.ד., אתה בעצם שואל האם ניתן להתחשב בקצבת הנכות של הילדה לצורך מזונותיה. התשובה היא כן, אבל - אם תגיש תביעה להפחתת מזונות עקב קבלת קיצבת נכות הסיכוי שהתביעה תתקבל הוא לא גבוה ומדוע ? קיצבת הנכות משולמת לבתך עבור צרכים להם צריכה ולא כסכום מותרות. לכן שינונ נסיבות אין כאן אלא לצערי רק לרעה ולכן אין מצב להפחתת המזונות אשר גם כך אינם גבוהים.
אני משלם היום מזונות 3000 ש"ח+מדד עבור 2 ילדיי. יש לי הורות שיוויונית כך שילדיי נמצאים מחצית מהזמן כולל לינה אצלי. שאלתי היא האם יש אפשרות וסיכוי לקבל הפחתת מזונות מאחר שילדיי מתגוררים מחצית מזמנם אצלי וכמובן שיש לזה הוצאות
שלום יוסי, התשובה שלי אליך מכוונת לכלל השואלים בעניין של הפחתת מזונות עקב זמן הורות שווה. במצב שבו נקבעו מזונות בהסכם או בפסק דין ולצידם נקבע זמן ההורות - אזי המצב אותו אתה מתאר היה מקובל ומוסכם עליך. לבוא היום בתביעה להפחתת המזונות או ביטולם אך ורק בגלל שניתנו כמה פסקי דין ברוח זו (אשר בהם העובדות היו שונות) אינה אפשרית ולא תצלח. בתביעה להפחתתה או שינוי מזונות יש להראות שינוי נסיבות מהותי. מתן פסק דין חדש אינו שינוי נסיבות בתא משפחתי אשר הסכים אחרת. יתרה מזו, יש לזכור שלא בכל פעם שיש זמן הורות שווה יהיה שוויון בנטל המזונות. יש לראות כמה משתכר כל צד, יש לראות מה יכולתו של כל צד להשתכר באם ההשתכרות לא שווה ובכלל לבדקו את הנסיבות בכל תיק ותיק.