נועם

משכנתא כשאין הסכם שיתוף

מעוניינים לרכוש בית דו משפחתי. יש הסכן שיתוף אך הוא עדיין לא הופקד בטאבו. האם הבנק אמור לעשות בעיות באישור משכנתא במצב כזה? בהנחה שאין בעיות, כמה זמן לוקח תהליך הרישום מהרגע שמגישים?

הדס קריספי לוין עו"ד

רישום הסכם שיתוף בטאבו - סיכוי גבוה שהבנק יעשה בעיות. אתם צריכים לפעול ולהגיש את ההסכם למיסוי מקרקעין ולעירייה כדי לקבל אישורי מסים ועירייה - הרישום למעשה תלוי בהשגת האישורים לרישום. במקרה הטוב ייקח חודשיים במקרה הגרוע ייקח 8 חודשים. כמובן כפוף לכך שאין מחלוקות עם רשות המסים ו/או עם העירייה. אפשר לומר לבנק שבהליכי רישום ולהציג את מה שהוגש, אולי יסייע.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משכנתא