אסי

נכות לאמא שלי בדילמה עמוקה

אמא שלי בת 61 היא עובדת בחברת מתב אצל קשישים כבר 25 שנה .. תמיד היא הייתה מקבלת משכורת 2200 שקל בשנתיים האחרונות העבודה שלה ירדה ל1200 שקל בערך בגלל שהם יודעים שקשה לה ובקושי היא מתפקדת אבא שלי מקבל משכורת 5500 ואמא שלי בערך 1200 שקל השאלה שלי אמא שלי רוצה לקבל נכות או השלמה לפחות לאזיה 2500 שקל השאלה שלי האם בשקלול של שתי אנשים זה אפשרי לקבל ?תוספת מסוימת אם כן אז כמה ? אני בגיל 25 אז אני לא נחשב ... אמא שלי עשתה כול מיני בדיקות והכול נמצא תקין חוץ מסכורת שהיא קבלה עליה לפני איזה 4 שנים 10 % נכות והרופאים אומרים בבדקות שהכול תקין ..... נירולוג ועוד איזה בדיקה... היום היא הייתה אצל רופא תעסוקתית ואמא שלי הסבירה לה שהיא כול הזמן נופל שמחזיקים אותה שהיא עולה לאוטבוס שהיא בקושי הולכת רעד ביידים כאבי רגליים חלשה בצורה מאוד מאוד גבוה ....... אז הרופא אמרה בבדיקות שהכול תקין בל בכול זאת אמרתי לה את רואה בעיינים שלך שהיא בקושי הולכת .... אז היא אמרה שזה כנרא בגלל שיש אנשים שהם למשל בני 40 והגוף שלהם מפותח כמו גיל 61 והיא פשוט צדקה בעניין ככה גם אני חושב .. והיא שלך את אמא שלי לרופא שעושה בדיקות של זקנים וזה בשביל לבדוק את מצבה... הרופא אמרה שבמצב של אמא שלי צריכים לטפל בה ולא אמא שלי צריכה לטפל ..... עכשיו השאלה שלי אם יש אפשרות שאמא שלי תעבוד רק שעתיים ובשקלול היא תקבל השלמה מסוימת ? כי אני רוצה שאמא שלי תזוז קצת לא רוצה שהיא תשב בבית .... מצד שני אומר אומר גם ככה עוד בערך 2 שנים תצא לפנציה בערך .. אז אולי היא תקבל נכות מלאה וזהוא ..... אז בקיצור רציתי לדעת אם אבא שלי מרוויח 5500 ממוצע (כולל הכול בית הבראה ביגוד מענק יובל הכול ) ואמא שלי עם היא עובד אצל קשישיה אחת 1200 שקל יש לה אפשרות לקבל תוספת מסוימת ? או שעדיף לה להוציא נכות בכלל וזהוא ? ועוד דבר חשוב אם ביטוח לאומי קובע שהיא לא כשירה יותר לעבוד היא תקבל את כול הפיצוים מי העבודה כאילו פיטרו אותה ? תודה רבה

עו"ד רונן אבניאל

אם לאמך יש סכרת בלבד ואם לא חלה הרעה במחלתה כפי שטוען הרופא אזי היא לא תהיה זכאית לקבל קצבת נכות כללית.