יוסי מ

''הטבה'' או הטעיה או מה?

בחודש דצמבר 09 ניקבעו לבני שהיה אז בן 3.5 75 אחוז ניידות אחרי תקופה ממושכת של טיפולים קשים בסרטן אלים. באותה עת הומלץ לנו ע"י פקידי המל"ל לרכוש רכב חדש עם הלואה עומדת בס"כ כ 15000 ש"ח,ואכן לקחתי הלואה ממשפחה וחברים ורכשתי רכב חדש.המשכתי לקבל ב 3 שנים אחר כך קצבת ניידות מלאה עבור הילד. לפתע פתאום כרעם ביום בהיר מתקשרים מהמל"ל ומודיעים לי על חוב של 41000 (!!)ש"ח, הם מסבירים לי שטעו ושילמו לו כל השנים קצבת ניידות כפולה(??) מה שהבנתי ששלמו לי קצבת חסר רכב בעוד שהוא למעשה היה זכאי לקיצבה קטנה יותר כי הוא בעל רכב שנירכש בהלואה עומדת. שאלותי הן: 1)המל"ל טעה והטעה אותי בהמלצתו בפני על רכישת רכב חדש,לא עידכן אותי בכך שזה כרוך בהפחתה משמעותית של קיצבה,האם לפיכך אני עדיין צריך לשאת בעול של החוב הענק שנוצר? 2)איזה מין הטבה זו לאב לילד עם נכויות שנותנים לו הטבה בת סה"כ 15 אלף ש"ח הלואה עומדת כאשר בפועל אחרי קיצוץ הקצבה יוצא לך 41/2 אלף הפחתה בגמלה (בחישוב של 3 שנים)?? זה פשוט אבסורד!!!!(בחישוב של שנה הפחתה בת כ 12/13 אלף ש"ח!!!!!) היה עדיף לי בהרבה להשאר עם הרכב הקודם למרות שהיה פחות נוח,שאגב גם אותו מכרתי הרבה פחות משוויו עקב העמדה בזמנים של המל"ל (6 חד') לקניית רכב חדש. 3)מה ניתן לעשות ולמי ניתן לפנות,מצבי הכלכלי קשה מאד כי אינני עובד,ובמקביל מממן טיפולים מאד יקרים לבן,אנחנו מתפרנסים מהבטחת הכנסה, וקיצבה סיעודית פרטית של הילד שגם עומדת להסתיים בקרוב. תודה מראש!

עו"ד רונן אבניאל

תיאור המקרה נוגע ללב. קשה להבין את כל ההליך למרות שתיארת אותו היטב. האבסורד ברור לי.

יוסי מ

מה עושים לפיכך? אין לי כסף לעו''ד לצערי....