יציאה מהארץ עם דרכון זר
הגשתי בקשה לדרכון ביומטרי שבועיים לפני מועד הטיסה. אין סיכוי שאקבל את הדרכון בזמן. האם ניתן לקבל אישור יציאה וכניסה זמני מהארץ, כתוספת לדרכון זר או שעלי להגיע למשרד הפנים (ב – 48 השעות לפני הטיסה) בנתב"ג לצורך הוצאת אישור יציאה וכניסה זמני? בכל מקרה, האם אני צריכה גם את הדרכון הזר ביציאה ובכניסה לארץ, יחד עם האישור הזמני או שמספיק להראות רק את האישור הזמני?
שלום רב, ראשית, אזרח ישראלי חייב להציג ביציאה מישראל ובכניסה אליה, מסמך נסיעה ישראלי. במקרים חריגים תאושר יציאה עם דרכון זר וזאת רק לאחר חתימה על מסמך שבו את מצהירה כי את מודעת שמקרה זה הינו חד פעמי. שנית, ניתן להוציא מסמך נסיעה זמני בנתב"ג למי שעומד בתנאים מסויימים, תוכלי לראות את התנאים בלינק הבא https://www.gov.il/he/Departments/Alerts/temporary_traveling_document_issuing והיציאה מגבולות ישראל וחזרה ארצה תיעשה רק באמצעותו, ניתן לקחת את הדרכון הזר בשביל מעבר בגבול של מדינה אחרת. בברכה, עו"ד יהושע פקס.
לא יודע, היה לי איזה קטע שרצו קנס על הדרכון שנגנב ממני ולא הסכמתי לשלם אותו. טסתי שלוש פעמים רצוף עם דרכון זר, נכון שכל פעם עשו לי נו נו נו אבל הבנתי שיש חוק הנקרא "חופש התנוע" או משהו כזה ולפיו אני יכול להיות אזרח המדינה שאני בוחר בה ואין מנוס אלא להעביר אותי דרך הגבול. יחד עם זאת אני מפר חוק וזה פלילי לצאת עם דרכון זר - נו בסדר שייפתחו לי תיק פלילי :))). יתרה מזאת, אפילו אנשים בעלי צו עיכוב יציאה יוצאים עם דרכון זר - הייתה כתבה שלמה על זה בזמנו.
שאלות נפוצות:
מקס פרפורי
רוני איזנשטיין
פני ה הבר
אמיר נבו