גיל

חיים משותפים, מסמכים

הייתי עם בת זוגי הלא ישראלית בפגישה ראשונה בה הבאנו את הטפסים לקראת בקשה לחיים משותפים. היו חסרים מספר טפסים (תעודות רווקות ויושר), אותם השגנו, עם חותמות האפוסטל הדרושות. כמו כן נתבקשתי להביא חשבונות מים, ארנונה וחשמל מהשנה האחרונה. הדירה שאנחנו גרים בה- על שמי. מים וארנונה - השגתי. בנוגע לחשמל: בגלל בעיות בירוקרטיות של שעוני חשמל, אני מקבל חשמל מאחד השכנים. חשוב להדגיש: החשמל חוקי, משולם במלואו, והבעיה הבירוקורטית תפטר מתי שהוא. אבל בינתיים- אין כל חשבונות חשמל על שמי. שאלותי: 1. בשביל מה בכלל הם צריכים את חשבונות החשמל, מים וכו'? 2. האם רק בשל חשבון חשמל חסר הם יעשו לנו בעיות, ולא יתחילו את תהליך ה'חיים משותפים'? זה נראה לי הזוי לעכב רק בגלל דבר כזה, אבל הם מסוגלים לכך? ואם זו כל כך בעיה - מה אפשר לעשות בנידון? (השכן לא יסכים מן הסתם להצהיר הצהרות שאני משלם לו, למרות ששוב- החשמל לא גנוב) תודה תודה לכל מי שיענה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דור פנק

שלום רב משרד הפנים מבקש הוכחות למרכז חיים משותף ובין היתר מבקש חשבונות חשמל, מים , טלפון , כבלים, גז, ארנונה וכו'. אם אינך יכול להביא חשבונות ניתן להביא מכתב הסבר .. משרד הפנים בוחן את המסמכים הרשמיים המאומתים, את ההוכחות למרכז חיים בישראל והכי חשוב את את כנות הקשר בין בני הזוג באמצעות ראיות חיצוניות ושימוע זוגי, אם השתנע בכנות הקשר אז עוברים לשלב השני שהוא כניסה להליך המדורג שאורך 7 שנים לכל הפחות ובוא בכל שנה נבחנת כנות הקשר. בהצלחה עו"ד דור פנק

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים