עידו

הסדרת מעמד לבת זוג זרה

חברה שלי, תושבת ארה"ב לומדת לימודי תואר וכבר בשנה האחרונה שלה, לאחר תום הלימודים באוקטובר נגמרת לה אשרת הסטודנט ויהיה עליה לעזוב (היא לא יהודייה), החלטנו להסדיר לה מעמד בארץ בעזרת אשרת זוג (ידועים בציבור). נקבע לנו תאריך להגיע למשרד הפנים בחודש אפריל וביחד עם זה עלינו להגיש מסמכים המעידים על הקשר שלנו, בין היתר. אני לא מוטרד מרב המסמכים אך משרד הפנים מבקש לראות חוזה שכירות שבו שנינו רשומים בו. העניין הוא שחברה שלי גרה בהרצליה ויש לה חוזה שכירות משולם עד אוגוסט , ואני גר בבית ההורים בפתח תקווה ביחידה נפרדת מחוץ לבית. אני לא יכול לעבור לגור איתה בדירה מכיוון שזה דירה לסטודנטים של המכללה שהיא לומדת בה בלבד. וזה דיי לא הגיוני שהיא תעבור לגור איתי בפתח תקווה כשהיא גרה בדירה שהיא שילמה כבר וממוקמת 10 דקות הליכה מהמכללה שלה. התכנון שלנו הוא לעבור לגור ביחד ביחידת דיור אצלי בבית לאחר תום הלימודים שלה, מה שעדיין לא פותר את עניין השכירות שמשרד הפנים מבקש. השאלה שלי היא, האם בהעדר מסמכים אלה, משרד הפנים עלול לשלול את הבקשה לאשרה? ובהנחה שכן, האם האשרה הנוכחית תבוטל והיא תהייה חייבת לעזוב את הארץ לפני תום הלימודים? האם יש דרך אחרת לפתור בעיה זאת?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דור פנק

מגורים משותפים הנם הכרח בבקשות להסדרת מעמד על בסיס חיים משותפים , ללא מגורים משותפים הבקשה תידחה!!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים