ניר

ביקור תיירותי חוזר לאזרחית האיחוד האירופי

שלום רב, יש לי ידידה פולניה, עם פספורט של האיחוד האירופי, שהגיעה לארץ לביקור תיירותי וקיבלה ויזה ל90 יום. היא מעוניינת להישאר פה לעוד שני חודשים נוספים לאחר ה90 יום. היא חשבה פשוט לחזור לפולין לקראת סיום הויזה, להישאר שם קצת זמן ואז לטוס לפה שוב בחזרה ולקבל ויזה חדשה ל90 יום. השאלה היא כמה זמן היא צריכה להישאר ולחכות בפולין לאחר שהויזה הראשונה שלה נשארת, כדי שהיא תוכל ליסוע שוב לישראל ולקבל ויזה נוספת ל90 יום. יום? שבוע? חודש? מה הזמן המומלץ לדעתך? בנוסף מה הסיכויים לקבלתה של בקשה להארכת שהות של ויזה של תייר בכמה חודשים נוספים? תודה רבה!

עו"ד יהושע פקס

שלום ניר, ויזת תייר מבחינת משרד הפנים, כשמה כן היא, ניתנת לאזרחים זרים למטרת ביקור תיירותי בישראל לתקופה של עד 90 יום, נוהל משרד הפנים מאפשר הגשת בקשה להארכת ויזת התייר אולם ללא סיבה מיוחדת בדרך כלל בקשות מהסוג הזה לא מתקבלות. אפשר לצאת מגבולות ישראל ואז לחזור ואז לקבל עוד ויזת תייר לתקופה של 90, אבל פקידי ביקורת גבולות עלולים לסרב כניסה לישראל או לאשר כניסה לתקופה קצרה יותר או לדרוש הפקדת ערבות בנקאית כאשר עולה חשד להשתקעות לא חוקית או עבודה בישראל ללא אשרה מתאימה. בכל אופן ההמלצה שלי על מנת למנוע אי נעימויות, זה להישאר מחוץ לישראל כמה שיותר זמן לפני שחוזרים עוד הפעם. בברכה, יהושע.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים