אור כהן

שינוי שם בעת עלייה, בתהליך לקבלת דרכון זר

שלום , היינו בתהליך התאזרחות במדינה זרה וכשסבתי עלתה לארץ עיברתו לה את השם מ אליגרה מפאלדה סדבון לגילה אליגרה סדבון , ניתן לקבל תעודה לשינוי שם , אם היא בכלל היא לא הייתה רשומה בארץ בשם הקודם שלה ? אגב בדרכון הם רשמו Alegra עם L אחת ובתעודת לידה האיטלקית של סבתא שלי היא רשומה עם שתי L

עו"ד יהושע פקס

בוקר טוב אור, חסרים פרטים אז התשובה עלולה להיות לא מלאה. משרד הפנים יכול לתת אישור על שינוי שם רק על מסמך ישראלי. מכיוון ששמה שונה תוך כדי תהליך עליה יכול להיות שמשרד הפנים כן ימציא אישור כזה. קודם ניתן לפנות למשרד הפנים בבקשה לשינוי, במידה ומשרד הפנים מסרב, אזי ניתן לפנות לבית המשפט ולקבל פס"ד הצהרתי. לפי חוק השמות, סעיף 25 "(2) תיקון רישומו של שם שנרשם לא כהלכה או שחל בו שינוי, ונקיבת שם קודם, שם חדש ושם הורים בפנקסים רשמיים ובתעודות אישיות;" בברכת יום טוב, יהושע.

יגל כהן

שלום יהושע, אפשר לקבל פרטים על תהליך לקלבת פס"S הצהרתי?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים