open the search panel
close the search panel חפש

עורכי דין לפי תחום

    פורומים

      לדעת יותר - מדריכים משפטיים

        משרדי עורכי דין

          • 26 באפריל 2017

            חידוש ויזה שפגה תוקף

            אשתי (קנדית) ואני גרנו בארץ כשנה, במהלכה הוצאנו לה אשרת עבודה ב/1 על בסיס חיים משותפים ללא נישואים. התהליך לקח כ-8 חודשים מכל מני סיבות, כך שבמהלך הזמן הזה התקבלתי ללימודים בטורונטו במסגרת חילופי סטודנטים. כך יצא שחודש לאחר שהיא קיבלה את הויזה עזבנו את הארץ. נכון להיום אנחנו גרים בקנדה כבר כשנה וחצי, ובמהלך הזמן הזה:
            1. פג התוקף של ויזת העבודה שלה (לא חידשנו)
            2. התחתנו באונטריו, קנדה
            3. היא שינתה את שם המשפחה שלה לשם המשפחה שלי וקיבלה דרכון חדש (עם השם החדש ומספר דרכון חדש).

            אנחנו מתכננים לבקר בארץ ביוני הקרוב לשבועיים, ואז לעבור לארץ לצמיתות באזור אוגוסט-ספטמבר. נוסף להכל, אשתי בהריון וצפויה ללדת את הילד הראשון בנובמבר, ואנחנו מאוד רוצים שהילד יוולד בארץ.

            מה הדבר הנכון מבחינתנו לעשות? להגיע למשרד הפנים במהלך הביקור שלנו ביוני ולבקש להמשיך את התהליך? או שאולי כבר סגרו לנו את התיק? אם נעשה את זה, האם עלולים לא לאשר לנו כניסה בספטמבר? בדקתי גם עם הקונסוליה בטורונטו והם קלולס לחלוטין (אמרו שיבררו עם משרד הפנים ויחזרו אלי).

            26 באפריל 2017
          • מנהל הפורום יהושע פקס, עורך דין 26 באפריל 2017

            חידוש ויזה שפגה תוקף

            שלום אופיר,

            כן, בהחלט קיימת סכנה כי לא יאשרו כניסה של אשתך לישראל בספטמבר, כי מבחינת משרד הפנים בן הזוג הישראלי נדרש להזמין את בת הזוג הזרה לישראל מראש ולקבל אישור לפתיחת תיק. יחד עם זאת, אתם כבר פתחתם תיק חיים משותפים, אשר בינתיים ככל הנראה נסגר. כדאי לבדוק במשרד הפנים את הסטאטוס של התיק. נשמח לסייע לכם בהליך מול משרד הפנים.

            בברכה,

            יהושע פקס, עורך דין

            26 באפריל 2017
          forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
          close the form