רונה

חידוש דרכון ישראלי למתאזרח

שלום רב, אני ישראלית ובעלי נפאלי שהתאזרח בישראל וקיבל דרכון לחמש שנים, שיפוג בעוד כשנה. לפני כשלוש שנים עזבנו את ישראל ולא שבנו אלא לביקורים קצרים. על פי החוק, דרכונו הישראלי אמור להיות מוחלף בתעודת מעבר אך לא נוכל לקבל זאת משום שבהתאזרחותו היה עליו לוותר על האזרחות הנפאלית והוא יאלץ להיות חסר דרכון לאומי. האם אוכל לעתור בעוד שנה למשרד הפנים ולדרוש חידוש דרכון רגיל? אנחנו שומרים על התושבות ובעלי משלם ביטוח לאומי מדי חודש בהוראת קבע.

עו"ד יהושע פקס

שלום רונה, אם בעלך אזרח ישראל והוא מחזיק בדרכון ישראלי, לא ברור מדוע את כותבת כי "דרכונו הישראלי אמור להיות מוחלף בתעודת מעבר" מפני שעל פי חוק, אזרחים ישראלים השוהים בחו"ל יכולים לחדש את הדרכון על ידי מילוי טופס והגשתו לקונסוליה הישראלית. בברכה, עו"ד יהושע פקס.

רונה

לא מדויק. זה נכון רק אם הונפק לו כבר דרכון ל10 שנים. התהליך הוא דרכון לשנה, לאחר מכן דרכון ל5 שנים ואז, אם הוכיח השתקעות בישראל, דרכון רגיל לאומי ל10 שנים. מצ"ב הקישור https://www.gov.il/BlobFolder/policy/piba_policy_131/he/131.pdf

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים