אנדריי

זמן ההמתנה לרישיון תושב ארעי א/5

שלום רב! אני תושב חוזר מ10.11.2016 גרנו מחוץ לארץ. למלא מ8 שנים אני ואשתי התחתנו ב12.09.2012 , ואני ב21.10.2012 נגשתי למשרד הפנים כדי לשנות סטטוס שלי. משרד הפנים קיבלו את כול המסכים וגם שינו לי סטטוס בתעודת זהות. ב2012 לא חשבנו לעבור לגור בישראל, לכן זה לא ימשיך. במאי 2015 נולדה לנו בת מחוץ לישראל, וקיבלה אזרחות ישראלית. בנובמבר 2016 חזרנו לישראל ואני קבלתי מעמד תושב חוזר. אשתי היית כבר בהיריון. קיבלו אותנו רק אחרי 3 חודשים מאז החזרה, עכשיו יש לה ויזה מסוג ב/1 ויזה הזאת לא מאפשרת לנו לקבל כול זכות בביטוח לאומי וגם אין לאשתי קופת חולים. כל ההוצאות על רופאים ובדיקות היריון על חשבוני. ביטוח לאומי מבקש להציג אשרת ארעי א/5, חודשיים לפני הלידה כדי לבדוק זכאות של אשתי בקשר להוצאות הלידה. ומשרד הפנים מסרב להקדים את הפגישה לקבלת אשרת ארעי א/5. לפי תאנת הפקידה יש זמן המתנה לפני שמקבלים אשרת ארעי א/5. אני לא מבין איך קיים דבר ולא רשום בשום מקום? בבקשה תסבירו לי מה אליי לעשות? מה זכויות שלי? בברכה,

עו"ד יהושע פקס

אנדרי שלום, ראשית אני ממליץ להגיש בקשה אל משרד הפנים בדרישה להקדים את התור עקב הנסיבות שתיארת בשאלה. שנית, זכאות לביטוח לאומי ניתנת למחזיק בתושב ארעי א'5, אולם יתכן כי במקרים מסויימים ככל שהעניין קשור למענק לידה ביטוח לאומי מכיר בבני זוג של ישראלים ללא מעמד א'5. אני אשמח לתאם פגישה איתך כדי שאוכל להציג לך פתרונות נוספים. בברכה, עו"ד יהושע פקס

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים