open the search panel
close the search panel חפש

עורכי דין לפי תחום

    פורומים

      לדעת יותר - מדריכים משפטיים

        משרדי עורכי דין

          • 20 ביוני 2017

            שינוי מצב אישי והסדרת מעמד בן זוג זר

            שלום ,
            ברצוני לשאול לגבי אזרח ישראלי הנשוי לזר ממדינה שחייבת אשרת כניסה לישראל(למרות שעקב נישואין זר עם אזרח ישראלי הויזה חלה על כל אזרח ללא קשר למדינה למיטב הבנתי ) . במידה והזוג מתכוון להתגורר בחו"ל ולבקר את המשפחה בישראל לעתים קרובות. האם חייב האזרח הזר להמציא ויזה בעת כל ביקור ? או שיש דרך קלה יותר מאחר ותוקף הויזה הינו רק לתקופת חודש\חודשיים ועד לקבלתה לוקח קרוב לחודש .

            והאם התחלת הליך מדורג בעת כוונה להתגורר בארץ בו זמנית מחוייבים הזוג לשהות בחו"ל לעתים קרובות לענייני עסקים אפשרית?כלומר שהייה בו זמנית בארץ ובחו"ל .

            20 ביוני 2017
          • מנהל הפורום עו"ד יהושע פקס 28 ביוני 2017

            בוקר טוב,
            נכון שאזרח ישראלי יכול להתחיל הליך מדורג על בסיס חתונה או חיים משותפים עם עם אזרח זר מכל מדינה בעולם (פרט למדינות שמוגדרות "מדינות אויב") והאזרח הזר יקבל מעמד בישראל באופן מדורג,
            אולם התחלת התהליך דורשת הוכחה למרכז חיים בארץ.
            על פי העובדות שתיארת נראה כי אין אפשרות לפתוח בהליך מדורג במקרה שלך כי מרכז חייכם הוא לא בארץ. כמו כן, יש לקחת בחשבון כי בשלב הראשון של ההליך המדורג בדרך כלל אין אפשרות לקבל אינטר ויזה, דהיינו כניסות ויציאות מרובות. זה אומר שאם תחליטו להתחיל את התהליך בישראל, אז בן הזוג הזר לא יוכל לצאת מישראל ולחזור אליה בתקופה של בין חצי שנה לשנה, עד לקבלת ויזה B1 עם אינטר ויזה.
            אזרחים ממדינות זרות אשר תושביהן נדרשים לקבל ויזה מישראל מראש לא יכולים לקבל ויזה לתקופה ארוכה וכל פעם נאלצים לבקש ויזה חדשה.
            אם תחליטו להעביר את מרכז חייכם לארץ אני אשמח לסייע לכם בהליך המדורג.
            בברכה, עו"ד יהושע פקס

            28 ביוני 2017
          forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
          close the form