אריאלה

זכות עליה לאם לא יהודיה

אשה אוקראינית לא יהודיה היתה נשואה ליהודי ונולדה להם בת. הזוג התגרש לפני שנים רבות והקשר עם הבעל/אב נותק לגמרי. הוא כנראה עלה ארצה, אך ניסיון לאתרו לא צלח. הבת, כיום בת 27, חולת סכיזופרניה, מעוניינת לעלות ארצה אך זקוקה לטיפול ועזרה של אמה. הקונסוליה ברוסיה, שם הן מתגוררות כיום, לא מוכנה לתת לאם ויזה. האם האמא יכולה לעלות עם הבת עקב מצבה של הבת, ואם כן, מה עליהן לעשות? למי לפנות? הן כבר פנו לסוכנות היהודית שהפנתה אותן לקונסוליה שדחתה אותן.

עו"ד יהושע פקס

אריאלה שלום, הבת לכאורה זכאית לעלות לישראל ולקבל אזרחות ישראלית אולם תצטרך להביא הוכחות ראשית שאביה יהודי ושנית כי היא אכן הבת שלו. אם האבא באמת עלה ארצה אזי עצם זה שהוא קיבל אישור עלייה מוכיח כי הוא יהודי ויקל עליה את התהליך. איתור של האבא יכול להקל בתהליך. לגבי המחלה של הבת, רק אם היא מוגדרת כסכנה לשלום הציבור אז ניתן לשלול את הזכאות לעלייה. אשמח להיפגש ולסייע באם תחליטו להתקדם בנושא. בברכה, עו"ד יהושע פקס. מומחה להגירה, עלייה והסדרת מעמד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים