ליאור

נקודות זיכוי לתושב ארעי א/5

האם תושב ארעי מסוג א/5 זכאי לנקודות זיכוי? מבדיקה שעשיתי, תקנות זיכוי לעובד זר לא מאפשרות קבלת נק' זיכוי לדובד זר. עובד זר מוגדר לפי הפקודה בהתאם ל"חוק עובדים זרים" שמגדיר עובד זר כמי שאינו אזרח ישראל או תושב בה. הבעיה היא שלא ראיתי הגדרה בחוק עובדים זרים ל-"תושב" ישראל. האם קיימת קביעה בנושא?

עו"ד יהושע פקס

ליאור שלום, שאלה זו צריך להפנות לרואה חשבון, מכיוון שאני אינני כזה פניתי לרואה חשבון ניר סמואל בשאלה, להלן תשובתו : "תושב מוגדר בחלק א: פרשנות בפקודת מס הכנסה (לגבי יחיד) מי שמרכז חייו בישראל... חזקה שמי שקיבל אשרה לתושב ארעי א/5 מרכז חייו בישראל שהרי הוא בתהליך קבלת אזרחות- אם כי אולי יתכנו מצבים אחרים שלא עולים על דעתי כעת. ולכן תושב כאמור זכאי ל-2.25 נקודות זיכוי או 2.75 אם מדובר באשה. ויתרת הזכויות ככל שרלוונטי עבור אדם מסוים במצב מסוים. ניר" בברכה, עו"ד יהושע פקס.

יוסף קצוביץ רו"ח

לפי פסק דין טלרום משאבי אנוש בע"מנ פ.ש. 5, אין ללמוד להגדרה של תושב מפקודת מס הכנסה. סותר המשמעות לסעיף 48א . כמו כן במידה שיוכר תושבות לתושב ארעי גם יזכה לביטול היטל זר. עדיין השאלה נשאלת מה הגדרה של תושב בחוק עובדים זרים

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים