סאם

שינוי שם משפחה ושם פרטי אחרי 5 שנים

לפני כ5 שנים שיניתי את השם משפחה שלי בלבד לשם משפחה של אמא שלי עקב כמה סיבות אישיות ומשפחתיות. כיום אני רוצה לשנות גם את השם הפרטי ואת שם המשפחה שלמות שונים לגמרי, גם כי אני מתכנן לעזוב את הארץ בעתיד (שנתיים שלוש) וגם כי אני מתחיל לימודי מקצוע ואני רוצה שהשם החדש שלי יהיה רשום שם, כבר שאלתי אם יהיה ניתן לשנות את השם על גבי התעודות אחרי שנתיים נאמר שלא ושאנמ יצרך לעבור את המבחני הגמר מחדש, כיום יש לי מבחן ראשון לתעודה בעוד כחצי שנה. לבחור רשום שאני צריך לחכות 7 שנים עד שינוי השם. האם יש דרך לקצר את זמן ההמתנה?

עו"ד יהושע פקס

לפי סעיף ג'24 בנוהל לשינוי שם 2.10.0001 ניתן לשנות שוב לפני 7 שנים, אני מציע לך כי תקרא את הנוהל בקפידה ותפעל לפיו. https://www.gov.il/BlobFolder/policy/renaming_procedure/he/%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%99%20%D7%A9%D7%9D%20-%20%D7%9B%D7%9C%D7%9C%D7%99.pdf בברכה, עו"ד יהושע פקס

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים