אמנון

הכרה בשם הקודם של סבא שלי

אבא שלי ז"ל נולד בגרמניה. כשעלה לארץ עיברת את שמו (גם את שמו הפרטי וגם את שם המשפחה). שמו הקודם (הגרמני) אינו רשום במשרד הפנים. יש לי את תעודת הנישואים שלו, שבו מופיע שמו העברי המלא וגם את שם המשפחה הגרמני (באותיות בעברית). יש לי מסמכים עם שמו הגרמני המקורי, אך אין לי מסמך נוסף המקשר בין שמו הקודם לשמו העברי. אין אף אחד מחוץ למשפחה היכול להעיד על שינוי השם. אני מעוניין לקבל מסמך רשמי של המדינה שמכיר בשמו הגרמני כשמו הקדום. מה עליי לעשות?

עו"ד יהושע פקס

אמנון שלום, ניתן לפנות אל מחלקת פניות הציבור של משרד הפנים, לכתוב להם בפירוט על הבעיה והם יוכלו לתת לך מענה, או שיפנו אותך לגורם שמטפל בזה. בהצלחה, עו"ד יהושע פקס

אמנון

פניתי אל מחלקת פניות הציבור של משרד הפנים, לפני שהיה בידי את תעודת הנישואים המעידה על השם משפחה הקודם. הם ענו שאין להם מה לעשות. האם לדעתך זה ישנה משהו? האם יש גורם אחר שיכול לתת מענה, כמו בית המשפט? אם בית המשפט זה המקום הנכון, איך עליי לפנות לבית המשפט בנושא זה? תודה רבה.

עו"ד יהושע פקס

אמנון, ניתן להגיש לבית משפט בקשה למתן פסק דין הצהרתי. אשמח לסייע לך בתהליך 03-3724722 בברכה, עו"ד יהושע פקס

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים