יעקב מילר

קבלת אזרחות ישראלית ליהודי תושב ארה״ב

קרובת משפחה שלי , יהודיה בעלת אזרחות אמריקאית. הסבא שלה ירד מהארץ ב 1957.האמא שלה היתה רשומה בתעודת הזהות של הסבא. כעת הנכדה רוצה לקבל אזרחות ישראלית , לקנות דירה בארץ , לשהות בה חודש בשנה , ושאר הזמן תגור באר״ב. מה הדרך לקבל אזרחות ישראלית .הקונסוליה באר״ב שלחו אותה לסוכנות היהודית לבקש לעשות עליה . תודה

עו"ד יהושע פקס

יעקב שלום, אם היא לא רשומה כאזרחית ישראלית כי אימא שלה לא החזיקה דרכון ישראלי אז היא צריכה לעשות עלייה. אפשר דרך הסוכנות היהודית בחו"ל או בישראל דרך משרד הפנים. כדי שהיא תוכל לעשות עלייה חשוב להביא הוכחות להיותה יהודייה נכדה של אזרח ישראלי לשעבר. אשמח לסייע לכם בתהליך אם תתקלו בבעיות. בברכה, עו"ד יהושע פקס, מומחה להגירה, עלייה והסדרת מעמד בישראל.

יעקב מילר

תודה על התשובה. הסבא והסבתא היו אזרחים ישראלים . המידע רשום כנראה במשרד הפנים.אז מספיק להוכיח שהיא הבת של הבת של הסבא והסבתא.או מה נחשב להוכחה בענין זה? המונח עליה לא ברור לי. אם היא מתכוונת לרכוש בארץ בית ולגור בו חודש בכל שנה , עד שתתקבל ההחלטה לעבור באופן קבוע. האם זה נחשב לעלייה לצורך קבלת אזרחות? תודה האם התהליך במשרד הפנים מסודר יותר מאשר לעבור דרך הסוכנות היהודית שהם למעשה גוף מתווך ואולי מיותר. תודה גמר חתימה טובה ושנה טובה

עו"ד יהושע פקס

בוקר טוב, יש כאן מספר שאלות מתחומים שונים. נשמח לקבוע פגישה במשרד או בטלפון להשיב על כל השאלות בצורה מסודרת. 03-3724722 יום טוב, עו"ד יהושע פקס

יעקב

תודה על תשובתך. אעביר המידע לקרובת משפחתי ונראה איך להתקדם תודה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים