open the search panel
close the search panel חפש

עורכי דין לפי תחום

    פורומים

      לדעת יותר - מדריכים משפטיים

        משרדי עורכי דין

          • 2 באוקטובר 2017

            מעבר ממסלול אשרת שהייה הומניטרי לנישואין

            שלום רב,
            בת זוגי אזרחית אירופאית, נמצאת בארץ כבר 10 שנים. היא התחילה תהליך על בסיס נישואין קודמים לאזרח ישראלי אך הם התגרשו כשנה לפני סיום התהליך. היא על מעמד א5. כיוון שיש להם 3 ילדים, אזרחים ישראלים, היא עברה מסלול וקיבלה ויזה על בסיס הומניטרי עדיין על א5. אני והיא בזוגיות כבר 4.5 שנים ויש לנו ילד משותף, עסק משותף ואנחנו ידועים בציבור (על פי מסמך משפטי) כבר 4.5 שנים. לפני כחודשיים התחתנו חתונה אזרחית בחו״ל, עבורה אף קיבלנו ארכת ויזה בכדי לצאת ולהתחתן ונאמר לנו שכשנחזור נפתח תיק נישואין ונעבור מסלול ונתחיל את כל התהליך מהתחלה. ניגשנו למשרד הפנים ונקבע לנו תור לפתיחת התיק בחודש מרץ. התוקף של הויזה ההומניטרית פג בסוף אוקטובר, ולשאלתי מה קורה בין אוקטובר למרץ לא זכינו לשום תשובה. אז מנסה פה:
            1. קודם כל - האם עלינו לפנות למחלקה ההומניטרית לסגור את התיק קודם? (כמה אנשים ייעצו לנו לא לעשות זאת כיוון שממילא כשהתיק החדש נפתח הישן נסגר ואין צורך להיטרטר ולפנות פעמיים + הזהירו אותי שתעודת הזהות שלה תילקח מיד באם נעשה זאת). הפקידה הנוראית במשרד הפנים שמטפל בתיקי נישואין ניפנפה אותנו ורמרה שזה לא עניינה כי אישתי מטופלת במחלקה ההומניטרית ולא הייתה מוכנה להנחות אותנו מה לעשות.
            2. כמו כן, יעצו לנו לפנות למודיעין המשרד שמטפל בתיקי נישואין כשפג התוקף של ההומניטרי ולהגיד שיש לנו פגישה במרץ וצריכים להסדיר שהייה עד אז. מישהו יודע איזו הארכה/ מעמד אנחנו אמורים לבקש? אני בספק שישאירו אותה על הא5, השאלה שלי אם מישהו יודע איזה מעמד היא תקבל בזמן המעבר הזה? וכמובן השאלה האם יתנו לה ולא ינפנפו אותנו שוב להומניטרי בתואנה שזה ״לא עניינם״? כי זה בדיוק מה שעשינו לפני חודש...
            3. מן הסתם יקחו לה את תעודת הזהות הישראלית ומבחינתם במערכת היא לא רשומה בשום סטטוס אחרי שההומניטרי יפוג. התיק לנישואין כתוב על שמי. הם גם מסרבים בינתיים לעדכן סטטוס נשואים - אז איך למעשה מקשרים אותה אליי בכלל?? פקידה נוספת מאוד לא חברותית במשרד הפנים זרקה לי בביטול ש״ לשאלתך, אם תתפוס אותה משטרת ההגירה אז היא לא חוקית ואין דרך לדעת. התיק על שמך״.
            מיותר לציין שאני מאוד מתוסכל ומבולבל ואשמח אם מישהו יודע משהו או יכול להמליץ מה לעזאזל הפרוצדורה. כאמור, מדובר באישה שחיה ומחזיקה עסק פה כבר 10 שנים + 4 ילדים ישראלים ושמעולם לא שבה לארץ המוצא שלה אפילו לא לביקור.
            אני מקבל המלצות סותרות וכל מיני דברים שלא נשמעים הגיוניים על פי השכל הישר. אשמח אם תוכל להאיר את עיניי. פשוט מאוד- מה קורה עם המעמד שלה בתקופת המעבר בין המסלולים ומי אמור להסדיר זאת: המחלקה ההומניטרית או מחלקת נישואין?
            תודה רבה!

            2 באוקטובר 2017
          • מנהל הפורום עו"ד יהושע פקס 19 באוקטובר 2017

            יניב שלום,
            מצטער על העיכוב במענה לשאלתך.
            השאלה שלך היא מורכבת ויהיה עדיף להיפגש למתן ייעוץ אישי, יחד עם זאת אני יכול לומר באופן כללי כי לא מומלץ שאשתך תשהה בישראל ללא אשרה בתוקף, וגם אין סיבה שכך יהיה.
            בהתאם למה שסיפרת בשלב הראשון הייתי ממליץ לגשת אל הלשכה הקרובה לביתך ולבקש הארכה של הויזה הקיימת עד למועד פתיחת התיק על בסיס הנישואין.
            מוזמן ליצור קשר 03-3724722 יש לי משרד בירושלים ובפתח תקוה.
            בברכה,
            עו"ד יהושע פקס

            19 באוקטובר 2017
          forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
          close the form