רימה

אורחים שמגיעים מאוקראינה

שלום רב! אחי עם אשתו ו2 ילדים מתכוון להגיע לארץ ב-26.10, לבקר הורים. הוא מתארח בבית של הורים שלנו. אנחנו כולנו אזרחים, אבא שלנו יהודי. אחי כבר היה בארץ עם משפחתו לפני 4 שנים. לאחי אין אזרחות ישראלית. עם איזו מסמכים אחי צריך להצטייד? איזו מסמכים הורים שלי אמורים להעביר לו? תודה!

עו"ד יהושע פקס

רימה שלום, במקרה כמו שלכם רצוי לאשר את כניסתם טרם ההגעה, אך מכיוון שעוד כמה ימים הם כבר בארץ אני ממליץ כי הם יצטיידו במסמכים המעידים כי מרכז החיים שלהם הוא באוקראינה, מכתב ממעסיק, בעלות על בית, רכב, כל מה שיכול להעיד כי אין ברצונם להשתקע פה בארץ. בדרך כלל רצוי שתהיה להם הזמנה בבית מלון וכרטיס חזור, מכיוון שהם ישנו אצל המשפחה אולי כדי שתכינו מכתב הסבר שכתוב בו שהם באים לבקר וישנו אצל המשפחה וכו'. בברכה, עו"ד יהושע פקס

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים