אנה

תושב קבע לא מקבל אזרחות

שלום רב,בבקשה צריכה את עזרתך. אני ובן זוגי שנחשב תושב קבע כבר 17 שנה(הוריו אזרחי ישראל) נגשנו למשרד הפנים לקבלת דרכון בכדי להתחתן בחול,הסבירו לנו שאין באפשרותו לקבל דרכון טרם התאזרחות. לבן זוגי אין כרגע אזרחות בשום מדינה(גם לא בארץ מולדתו).לאחר שמלאנו את כל הטפסים ועברו כחודשיים אחרי הרבה נדנודים מצדי , בקשו תגובה על שירותו הצבאי. הבאנו להם תגובה בכתב, עשה קצת שטויות בצבא ונרשמו לו תיקים פליליים ולכן הם שוקלים לסרב לו אזרחות.ומבקשים שוב לתת תגובה עם תצהיר עו"ד.היתכן? תיק פלילי מלפני 10 שנים יכול להשפיע על קבלת אזרחות?היה צעיר,עשה שטויות שכמובן מתחרט עליהם, מה עלינו לעשות? איך נוכל לצאת מהארץ בכדי להתחתן? האם בכלל יקבלו את תעודת הנישואין שלנו מחול בגלל שהוא תושב קבע?

עו"ד יהושע פקס

אנה שלום, לא ברור למה אין לו אזרחות ודרכון של מדינת מוצאו. לפי סעיף 5 לחוק האזרחות הוא זכאי להתאזרח, אך למשרד הפנים יש שיקול דעת רחב אם לאפשר או לא לאפשר אזרחות אם יש סכנה לציבור. שאלה חשובה היא, מה אופי הרישומים הפליליים, התיישנות ושיקום. אתם מוזמנים ליצור קשר עם מזכירת משרדי לתיאום פגישה. אשמח לסייע לכם בכך בברכה, עו"ד יהושע פקס

אנה

תודה רבה על המענה המהיר!!!! בינתיים אנחנו מחכים למכתב מהם עם כל הטפסים ותצהירי עו"ד שאנחנו נתצטרך למלא שוב, אשמח לקבוע איתכם פגישה אחרי קבלת המסמכים. בבקשה תרשמו לי טלפון וכתובת שלכם.

עו"ד יהושע פקס

אנה שלום, יש לי משרד בירושלים ברחוב בן הילל 12, קומה 4. ומשרד בפתח תקוה, רחוב עמל 37, קרית אריה. את מוזמנת בכל עת לתאם פגישה עם מזכירת משרדי, תמר 03-3724722. בברכה, יהושע

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים