יוליה

עזיבת דירה שכורה לפני הזמן

שלום אני ובעלי גרים בדירה כבר שנה וחצי הדירה היא דירת שניי חדרים ויחסית מאוד קטנה אבל מספיקה לנו כזוג. השוכר שלנו גר ות"א והדירה בחיפה לפני כחצי שנה שנגמר החוזה הגיע השוכר מת"א כדי לסדר כמה דברים בדירה ואל הדרך בהסכמה מלאה שלנו כמובן חידשנו חוזה לעוד שנה. שהחוזה החדש התחיל ב1.7 גיליתי שאני בהריון. ההריון לא היה מתוכנן אם היינו יודעים אליו מראש לא היינו מחדשים חוזה וכמובן הדירה והאזור לא מתאימים בכלל לילד פנינו לבעל הדירה והוא הסכים שנצא מהדירה לפי הזמן אבל אם נימצא דייר אחר שיכנס לדירה כבר 4 חודשים אנחנו מחפשים דייר אחר אבל בגלל האזור הלא כל כך טוב של חיפה לא הרבה רוצים לגור פה ניתן לעשות משהו? ניתן לצאת מהחוזה לפני? החוזה שנחתם לפני שנתיים וחצי הוא חוזה סטנדרטי שהדפסנו מהעיריה לא רשום שם כלום אל עזיבת הדירה נתנו לו צקים מראש על כל השנה הזאת ובנוסף גם צק ביטחון

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם לא קבעתם מנגנון יציאה אזי אתם תלויים בבקשה של בעל הדירה. אפשר למצוא דייר במחיר זול יותר - ואתם תשלמו הפרש לדוג'. בהצלחה,