מנהלי הפורום
אילו תיקונים בעל הדירה אינו חייב לתקן על חשבונו?
שלום רב, אני משכירה דירה ובחוזה שלי כתוב: 1) "השוכר מצהיר ומאשר כי בדק את המושכר, מערכותיו, אביזריו, הריהוט והציוד והמיטלטלין שברשימה בנספח לחוזה ומצאם במצב טוב ותקין לשביעות רצונו ומתאים למטרת השכירות כמפורט להלן, וממועד זה השוכר יהיה מנוע מכל טענת אי התאמה לגבי המושכר מערכותיו, מים, ביוב, גז, חשמל, מזגן ודוד חימום, ואביזריו, יעודו והשימוש בו" 2) "לפני פינוי הדירה השוכר יסתום את החורים ויסייד את הקיר ביחד עם סיוד הדירה" 3) "המשכיר יתקן תיקונים יסודיים בדירה, קירותיו, רצפתו ובמערכות היסודיות: מים חשמל מזגן ודוד חימום" הדייר הקודם אכן סתם את החורים שהוא קדח וצבע את אותם מקומות. נותרו חורים בודדים של דייר ישן לפני שקנינו את הדירה. כמו כן דלת המקלחון לא ניתנת לסגירה (נשארת פתוחה). חתמתי עם דייר חדש אחרי שזה בדק את הדירה והתרשם מאוד ממנה, אבל הוריו דורשים בתקיפות כי אני אסייד את כל הדירה ושאחליף את המקלחון. אבל לפי החוזה, מחובתי לתקן רק בעיות במערכות היסודיות של הבית ואלו כלל לא מערכות יסודיות .מבחינתי מדובר בשיפוץ שאני כרגע לא מעוניינת לבצע. הצעתי להם לשים וילון במקלחת. זה לא דחוף ואפשר להתקלח. אנא, אשמח לדעת לאחר שציינתי את הנקודות בחוזה מה דעתכם.