מעוניינת לברר אם יש חוק שמגבה אותי כאשר אני מעוניינת לעזוב את הנכס כחודש לאחר מועד תום השכירות ללא הסכמת בעל הדירה.
שלום, אני שוכרת דירה 4 שנים, מועד תום חוזה השכירות הנו 31/7/16, עדכנתי את בעל הדירה היום על הרצון שלי לסיים את חוזה השכירות (כחודשיים פלוס לפני תום החוזה כפי שמצוין בחוזה). הבעיה כי הדירה היחידה שמצאתי ומתאימה לי כי אני עם תינוק בן חצי שנה, מתפנה רק ב 31/8/16,פער של כחודש. ביקשתי באס אם אס היום מבעל הדירה להאריך לי בחודש את חוזה השכירות, והוא לא מעונין. אין לי פתרון אחר, אני עם תינוק בן חצי שנה,אין לי לאן ללכת ואני לא מצליחה למצוא דירה מתאימה לתאריך העזיבה בדיוק. (כבר כשנתיים אני נאלצת להעריך את חוזה השכירות הנ"ל בלית ברירה, כי אני לא מצליחה לסנכרן בין תאריכי כניסה ויציאה מהמושכר). השנה אני לא אפול לכך, כי הדירה במצב גרוע לטעמי ללא רצון בעל הנכס לתחזק בשוטף,וזו גם הסיבה שאני עוזבת. מה הסנקציות שבעל הדירה יכול הפעיל עליי במידה ואשאר בין שבועיים לחודש בדירה ללא חוזה וללא הסכמתו על כך. האם יש איזה חוק שמגבה אותי מצב כזה?
שלום רחלי, כאשר הנך שוהה בדירה בניגוד לקבוע בהסכם, הרי שהחוק אינו עומד לצידך ובפני המשכיר עומדות מספר דרכי פעולה, לרבות הגשת תביעה לפינוי מושכר וכן הגשת תביעה כספית כנגדך בגין הנזקים הכלכליים שהסבה לו שהותך בנכס בניגוד להסכם, דמי שכירות בגין תקופת שהותך והפסד שוכר פוטנציאלי. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.
שאלות נפוצות:
שיר ש
נעמה אביגיל
אנונימי