טניה

צ'ק שמוחזק אצל בעל הדירה ולא מוכן להחזיר למרות שעזבתי את הדירה

בסוף חודש יולי 2016 עזבתי דירה שכורה שבה גרתי עם עוד שני שותפים. מאז אני מחכה לחשבונות (חשמל גז ומים) שיגיעו על התקופה שעוד התגוררתי בדירה בכדי להסדיר את החלק שלי בתשלום ולקבל את הצי'ק שלי חזרה שנמצא אצל בעל הדירה שכל החשבונות שולמו. כשהתגוררתי עדיין בדירה, אחד השותפים הפסיק לשלם חשבונות עוד בחודש מאי מהסיבה שאין לו כסף והיה מתחמק מתשלום בתירוץ אחר כל פעם. המצב הביא אותנו השותפות לא לשלם חשבון מים ,גז וארונונה מחודש מאי והחשבונות שהגיעו על החודשים יוני יולי שעוד התגוררתי בדירה צברו ריבית. נכון לעכשיו, לאחר שהסתיים החוזה, מתברר כי השותף לא שילם את החשבון שהיה אחראי עליו(כל אחד מהשותפים אחראי על חשבון אחר) עוד מחודש ינואר ובנוסף הוא נעלם,ניתק את הטלפון, התפטר מהעבודה והשאיר אותנו עם החובות של כל הדירה. פניתי לבעל הדירה ואמרתי שאכתוב לו ציק על החלק שלי בתשלום החשבונות כשעוד התגוררתי בדירה אך הוא מסרב לקבל אותו בטענה שיש חובות שצריך להסדיר בינינו ועד שלא יוסדרו הצי'ק שלי נשאר אצלו. כשניכנסנו לדירה כל אחד מהשותפים חתם על שליש מהחשבונות. בעל הדירה אומר שבגלל ששלושתינו התגוררנו בדירה על שלושתינו להתחלק בתשלום החשבונות. מדוע עליי לשלם חובות של אדם זר? מה עליי לעשות במצב הזה? אני רוצה להיות בראש שקט ששילמתי את המוטל עליי ולקבל את הציק שלי שכרגע נמצא אצל הבעל בית.

תומר פרלמן, עו"ד

טניה לשום, אם נצא מנקודת הנחה, כי ההסכם אכן קובע כי כל אחד משלושת השותפים נושא בשליש מהחשבונות הנלווים לדמי השכירות ואין הוראה הקובעת כי שלושתם מחויבים יחד ולחוד ואת אכן הסדרת את חלקך (שליש), אם כי היה עלייך לעשות זאת בזמן אמת, אם באמצעות פנייה לרשויות ואם באמצעות העברת גובה התשלום בגין חלקך למשכיר תוך שאת מיידעת אותו כי אין באפשרותך להסדיר את התשלום מול הרשויות משום שאחד השותפים מסרב להסדיר את חלקו. אם לא עשית כן, הרי המשכיר יוכל לדרוש ממך להסדיר את חלקך בחוב בצירוף הפרשי ריבית והצמדה. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.