מנהלי הפורום
ביטול חוזה שכירות בעילה של הטעייה
שלום רב, חיפשתי דירה על מנת שאוכל לישון בה וללמוד בה, מכיוון שהשכנים בדירה מעל אימי מאוד רועשים. ראיתי על חלון של דירה שלט של מתווך והתקשרתי. המתווך הראה לי את הדירה. ראיתי שילדים חרדים נכנסים לדירה שלידי וישר נסוגתי, כי חששתי מרעש. המתווך אמר לי שאין לי מה לדאוג ושלא שומעים אותם. ובאמת היתה אז דממה מוחלטת. אבל אחרי שנכנסתי לדירה גיליתי שאי אפשר לחיות בה. רעש מטורף ביום ובלילה. אי אפשר ללמוד ואי אפשר לישון. הדירה עדיין ריקה (פרט לספה), כי חבל לי להכניס דברים לדירה שאני לא יכולה לגור בה. כשהגעתי לראות את הדירה, המתווך הגיע לדירה לפניי (למרות שהקדמתי) ואני חושדת שהזהיר את השכנים להיות בשקט, כי אחרת לא ייתכן שמדממה מוחלטת בביקור עם המתווך נהפך לרעש מטורף. בנוסף, כשהמתווך הראה לי את הדירה הוא הסתיר ממני את העובדה שאין תריסים בחדרים. ראיתי תריסים עומדים על הרצפה בסלון ושאלתי לפשר הדבר והמתווך אמר שהחליפו תריסים. אז שאלתי "אז אין תריסים?" המתווך ענה "יש אני אומר לך, החליפו" ומכיוון שהתריסים היו בסלון על הרצפה לא חשבתי שהם שייכים לחדרים. כשהמתווך מסר לי מפתח לדירה ראיתי שאין תריסים בחדרים ונחרדתי והוא צעק עלי שיש לי בעיית זיכרון ובעיית אמינות, כי לטענתו אמר שאין תריסים בחדרים. אך אני ואימי היינו שם ושמענו אותו במפורש אומר "יש תריסים, החליפו" ולא הזכיר מילה על כך שאין תריסים בחדרים. חד-משמעית הוא משקר. לא הייתי מעזה לחתום על חוזה אם הייתי יודעת שאין תריסים בחדרים - גם אין פרטיות וגם מתעוררים מהשמש הקופחת. רציתי לומר זאת לבעלים עוד באותו יום, אבל המתווך אמר, שיש לו קרוב משפחה שעוסק בתחום התריסים והוא יבוא למדוד את החלונות וישים לי תריסים. אך כל פעם שקבענו המתווך והקרוב שלו לא הגיע. כנראה סתם אמר זאת שוב ושוב כדי שלא אבטל את החוזה עם הבעלים. מאוחר יותר גיליתי גם שבצד של המטבח יש פתח של חלון ללא חלון (רק תריסים), דבר שגורם לחדירת רעש מבחוץ ולקור. כמו כן, השיבר היה סגור ושפתחתי את השיבר התברר שיש רטיבות בקירות ונזילה פעילה (פשוט סגרו את השיבר וצבעו על הרטיבות). ושוב, הדבר הנורא ביותר עבורי זה הרעש המחריד, שאי אפשר לחיות בדירה ולא לישון בה. גם אם המתווך לא ידע על הרעש (מה שלא נראה לי), כששאלתי הוא לא היה צריך לענות "לא שומעים אותם". אין סיכוי שהייתי חותמת על החוזה הזה לו ידעתי על התריסים והרעש. אין בחוזה שום התייחסות לעזיבה מוקדמת או לביטול חוזה. השאלה שלי, האם אני יכולה לבטל את החוזה בעילה של הטעייה - לפי סעיף 15 לחוק החוזים? אומנם המתווך הטעה ולא הבעלים, אבל הוא שלוח של הבעלים (הוא גם חבר שלהם) והוא אמר לי במפורש "אל תפני אליהם, הכל דרכי. אם משהו מתקלקל, תפני אלי, לא אליהם". בתודה מראש