אילן

מכירת השכירות שאני גר בה - ביקורים של מתעניינים ובכלל...

שלום, בעל הבית החליט למכור את השכירות שאני מתגורר בה. החוזה שלי מסתיים ביולי. מה הזכויות שלי? אני יודע שהוא חייב לתת לי התראה של 3 חודשים לפני הפינוי, אבל מה יקרה אם הוא יצליח למכור רק חודש לפני סיום החוזה? סוגייה נוספת: בהתחלה בעל הבית היה מארגן קבוצות של כמה אנשים שבאו לראות את הדירה ביחד איתו או עם מישהו מתאמו. לאחרונה אנשים התחילו לצלצל אליי ישירות כדי לראות את הדירה, זאת למרות שביקשתי מבעל הבית לא לתת את המספר שלי למתעניינים כי להבנתי אני לא אמור לטפל בזה (משפחה, ילדים ופרטיות מינימלית). שאלה: האם מותר לי לסרב לפונים אליי ישירות ולהפנות אותם לבעל הבית? מה התדירות של הביקורים שמותר לבעל הבית לארגן (בהנחה שאנחנו משפחה עם ילדים ולא מתאים לעשות רכבת בבית)?

עו"ד תומר פרלמן

אילן שלום, לשם מתן מענה על שאלותייך, יש צורך לעיין בהסכם השכירות שנחתם בינך לבין המשכיר. בכל אופן ככל שאין בהסכם התייחסות כלשהי לעניין מכירת המושכר במהלך תקופת השכירות, הרי שהמשכיר רשאי למכור את המושכר ואילו הרוכש יכנס בנעליו בכל הנוגע לקיומו של הסכם השכירות. משכך, הרי ששאלתך לעניין המכירה חודש לפני תום תקופת השכירות אינה רלוונטית, ויהיה עליך לפנות את המושכר בתום התקופה הקבועה בהסכם, זאת בהנחה כי ההסכם אינו כולל אופציה המקנה לך את הזכות לחדש את ההסכם לתקופה נוספת. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.