משפטי– זאפ
משפטיפורומיםחוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכירהפרה יסודית של הסכם שכירות - מצד המשכיר

מנהלי הפורום

עו"ד גיתי בוטובול

עו"ד גיתי בוטובול

משרד עו"ד אזרחי למקרקעין, מסים, הסכם ממון, ייפוי כח מתמשך

קביעת פגישה
0534262639
חזרה לפורום

הפרה יסודית של הסכם שכירות - מצד המשכיר

ענת
ענת

בדירה ששכרתי לפני חודש ישנו מזגן רצפתי עם פיצול לשני חדרים. לאחר הכניסה והפעלתו שמתי לב כי המזגן אינו מקרר כהלכה לאחר כחצי שעה. פניתי לבעל הדירה עם בקשה לתיקון המזגן. תוך כשבוע הוא הביא טכנאי אשר שטף את המזגן. לטענת בעל הדירה המזגן עובד והתקלה נפתרה. אולם התקלה לא נפתרה והמזגן עדיין לא עובד כראוי. בעל הדירה מתעלם משיחותיי ומההודעות שנשלחו אליו בוואטסאפ בנוגע לכך, אבל אני רואה שהוא קרא אותן. בסעיף 13 ה' לחוזה רשום: המשכיר מצידו יהא חייב לתקן פגמים ו/או קלקולים אשר יתהוו במשך התקופה בקצובה ואשר החובה לתקנם תהא עליו כמשכיר וזאת תוך זמן סביר מיום דרישת השוכר. בסעיף 19 לחוזה - "סעיפים יסודיים" רשום: מוסכם בזאת כי הוראות הסעיפים ...13.... להסכם זה יחשבו כסעיפים יסודיים ועיקריים והפרתו של איזה מהם תיחשב כהפרה יסודית להסכם זה, כמשמעותו של מושג זה בחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה) תשל"א 1970. בנספח לחוזה השכירות, ברשימת תכולת הריהוט רשום המזגן, כרצפתי מפוצל ורשום הדגם שלו. שאלתי היא מה משמעות ההפרה היסודית, אילו צעדים אני יכולה לנקוט כנגד בעל הדירה. האם במקרה כזה של הפרה אני מחוייבת עדיין לחוזה? האם אני יכולה לעזוב את הדירה כרצוני ולבטל את יתרת הצ'קים שבידיו? הזמנתי כמובן טכנאי מוסמך של אלקטרה (זה מזגן אלקטרה) על מנת שירשום לי חוות דעת מקצועית ומוסמכת על התקלה, אשר עליה שילמתי כמובן מכיסי. חוות הדעת תישלח מחר בדואר רשום לבעל הדירה. בכל מקרה, בשל התנהלות בעל הדירה, אני מעוניינת לעזוב את הדירה בהקדם האפשרי, לא מעוניינת להודיע לו 3 חודשים מראש כי מבחינתי הוא הפר את החוזה ואין לי רצון להמשיך לגור בדירה בתנאים אלו. בנוסף, אני גם מעוניינת שבעל הדירה יפצה אותי בכל עלויות ההובלה, במידת וזה אפשרי מבחינתי כמובן. מה המלצתכם? אודה מאוד להתייחסותכם מכיוון שהנושא דחוף.