מנהלי הפורום
ארנונה עבור יחידת דיור
אני שוכר יחידת דיור (רק נכנסתי) בתוך בית של 4 קומות (שייך למשפחה אחת), בת 1.5 חדרים עם מרפסת ומטבח נפרד. בעל הדירה טוען שהדירה הינה בגודל 108מר למרות שבפועל חישבתי וזה יוצא רק סביבות 65-70 מר. אני חישבתי כי גם המספר שבעל הדירה ציין קצת נשמע לי הזוי בשביל גודל דירה שאני רואה וגם כאשר התחלתי לתכנן איך אני ממלא את שטח החדר הגדול ראיתי שהוא לא יורת מדי גדול. הדירה מורכבת מ: חדר שינה בגודל 21מר, חדר אמבטיה בגודל 6.5מר, חדר ארונות 6 מר, מרפסת בערך בגודל 16.5 מר, מטבח 15מר וחדרון קטן כניסה ליחידת דיור בגודל 6.5. סה"כ יוצא סביבות 71 מר. בנוסף, בגלל שלא זכרתי בדיוק מה היה רשום ביד 2 ולא דובר על זה בטלפון אף פעם אז עשיתי חיפוש באינטרנט ע"מ לנסות למצוא דפים היסטוריים של פרסום דירה מצאתי פרסום באתר אחר של אותה דירה (עד כדי התמונות) ושם רשום באמת 70מר. יש לי את הלינק לאתר וגם שמרתי את האתר ע"מ שיהיה אפשר להציגו במצב אוף ליין. סה"כ יוצא שאני משלם מחיר רגיל על עוד כמעט 40מר. אני דיברתי עם בנו של בעל הדירה וגם בעל הדירה ע"מ לעלות בפניהם את ההסתגויות שלי לגבי גודל הדירה. שניהם ממשיכים לטעון שגודלה 108 מר. שאלתי לגבי טאבו אך בעל הדירה אמר שאינו זוכר מה המספר בטאבו (וכנראה לא מתכוון לבדוק) ולפי מיטב זכרונות גודל יחידת דיור הינו 108מר. על כך אני משלם סכום שלדעתי גבוה מדי לגודל הדירה. בבית הזה ישנן עוד יחידות דיור שמושכרות והדירות אלו כוללות גינות שרק השוכרים (של אותן יחידות דיור) יכולים להיכנס כלומר אין כל סיבה לדעתי שאני אשלם תשלום יחסי עבור אותם שטחים. השאלה מה האופציות שעומדות בפני? אני הייתי רוצה לסגור את זה בצורה חלקה ונעימה כי הדירה סה"כ מתאימה לי. מצד שני אני לא מעוניין לשלם מחיר כפול עבור ארנונה. איך אני יכול לברר בוודאות מה גודל יחידת דיור ומה הארנונה שאני אמור לשלם בלי לערב את הבעל הדירה בתור התחלה? אם אין כזו אופציה, אז מה אפשרויות הנוספות שעומדות בפני ? אשמח מאוד לעזרה.