עינב

תקופת השכירות הקבועה בהסכם

שלום לכם! אנחנו שוכרים דירה אוטוטו שנה שנייה. בשנה הראשונה נכנסנו ב10/8/16 ושילמנו 12 צקים על סך 3700 כל עשירי לחודש. השנה הם מעלים לנו את שכר הדירה ל4200. גם הפעם הצקים יירדו בעשירי לכל חודש 12 צקים. אך שהפעם הם דורשים שנתפנה ב1/8/18. יוצא שהם חייבים לנו כסף מתחילת השנה נכון? שהרי נכנסנו בעשירי לחודש. לפי מה הסכום שזה יוצא ההפרש? ועוד שאלה.. הם מבקשים צק אחרון לאוגוסט של 2018 והרי לא נגור שם כי הפינוי הוא נקבע ל1/8/18. האם אני צודקת? סליחה על התמימות.. תשובתכם מאוד מאוד תעזור לי!

תומר פרלמן, עו"ד

עינב שלום, במצב דברים בו תקופת השכירות הקבועה בהסכם הינה למשך שנה, הינך בהחלט זכאית להשבת דמי השכירות בגין התקופה הלא מנוצלת, וזאת לאור בקשתו של המשכיר לפנות את המושכר טרם תום תקופת השכירות. יתרה מזאת, מדובר בהפרת הסכם מצד המשכיר, וככל שתחליטי לעמוד על זכויותיך, תוכלי לדרוש מהמשכיר פיצוי בגין פינוי מוקדם של המושכר. שאלתך לעניין השיק האחרון אינה ברורה, ככל שמדובר בתשלום בגין חודש אוגוסט ולא בגין חודש יולי, אזי אין כל סיבה לבצע תשלום בגין החודש בו לא תתגוררי במושכר. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.