מנהלי הפורום
אחריות לתיקון לקויים ללא חוזה
שלום רב , אני משכירה יחידת דיור כמעט 4 שנים, כששותים מהם ללא חידוש חוזה , רק חידשנו צ'קים כל שנה. במהלך כל השהות שלי ביחידה , סבלתי מנזילות, קירות מקולפים , עובש בחדרים ובעלת הבית תיקנה פעם אחת בשנה הראשונה ואז זה חזר שוב, היא תקינה שוב וזה שוב חזר ומאז כמעט שנה וחצי אני רק מנדנדת לה שתתקן לי את הליקויים והיא אומרת ״כן כן בטח״ ואין שום תיקון מצידה, במשך כל הזמן הזה אני זו שניקיתי את הקירות מהעובש, קניתי צבע וצבעתי כי העובש בעיקר בחדר של הילדה. כמובן שאת התשלומים עבור השכירות אף פעם לא עצרתי, שילמתי כל חודש כמו שעון, והיא עדיין לא תיקנה לי את הליקויים , לפני כחודשיים היה לנו איזשהו ויכוח שלא היה קשור לליקויים והיא ביקשה שאעזוב את היחידה, אמרתי שאין בעיה אחפש דירה וכשאמצא אעזוב. לאחר שמצאתי דירה , פניתי אליה בבקשה שאני דורשת פיצוי עבור כל הזמן הזה שחיכיתי ולא היה לי שום מענה לתיקון הליקויים ועוד חייתי במצב מסכן חיים עם 2 תינוקית עם עובש ושערות שיצאו מקילופי הקירות. ביקשתי שנגיע לסכום שיהיה מסוכם על שתינו בערך כמחצית מסכום השכירות הכללי, אך היא לא מסכימה ומשתמשת בצעקות ואיומים משפטיים וגם לא חוקיים שעלי לא להתעסק איתה . אני עוזבת ב1 לספטמבר ואין לי אצלה שום צ'ק גם לא צ'ק בטחון הוא אצלי. רציתי לדעת איפה אני עומדת מבחינת החוק ומה עלי לעשות ? אשמח לתשובתכם.