מנהלי הפורום
חוסר התייחסות לטיפול בעובש ביחידת דיור-מרתף
שלום רב, אני מתגוררת בשכירות ביחידת דיור בבית פרטי (מרתף) מזה כשנתיים. באוגוסט חידשתי חוזה בידיעה שהיתה בעיה של עובש במהלך השנה האחרונה אך הנגעים הופיעו על ציוד אישי שלי והנושא טופל על ידי באמצעות סופחי לחות וניקיון ייסודי. מה גם שנאלצתי לזרוק ציוד שלא הצלחתי לנקות. בסוף חודש אוגוסט , מספר שבועות לאחר הארכת החוזה הבחנתי בפטריה לאורך כל הקירות בחדר השינה (ללא חלון) ועל דלת הבית וקירות נוספים. יידעתי מיידית את בעלי הבית שבאו לראות כמספר ימים לאחר מכן וכשבאו- שוב לא התייחסו לכך שיש בעיית לחות בדירה שיוצרת עובש - אף שהזכרתי זאת מספר פעמים במהלך השנה ואמרו לי שהם בודקים מה לעשות ובנתיים - ושהם יודעים שמזגן אמור לייבש את הקירות ואם אפעיל אותו ממושכות זה יפתור את הבעיה . כמובן שאמרתי שזה לא פתרון ואני אפעיל את המזגן אך יש צורך בבדיקה וטיפול מקיפים יותר. לאחר 4 ימים פניתי אליהם שוב , עידכנתי שהפעלתי את המזגן בהמשך לפגישה שלי ולתיאום מולם , וביקשתי לדעת האם הם פועלים בנושא ושוב השיבו לי שבדקו וצריך להפעיל מזגן. כששאלתי אם מצופה ממני שאני אשא בעלויות החשמל והטיפול לא קיבלתי תשובה. הבנתי מכך שהם מתנערים ומתחמקים מטיפול. במקרים של ליקויים קטנים כגון מזגן מטפטף או ברז טיפלו מיידית ואילו במקרה הנ''ל ההתייחסות מאוד לא רצינית. הודעתי להם שאני לא מוכנה להמשיך להתגורר בדירה במצבה הנוכחי שכן זה מצב לא נעים ולא בריא , ולא ישנתי בה מאז. הצעתי שיביאו איש מקצוע שיבחן את הבעיה ושוב התעלמות ובנוסף - התגובה של בעלת הבית היתה שאני מטרידה ומשמיצה והדירה בסדר גמור.במקביל כשאני שואלת משהו בנוגע לכסף המענה מהיר מאוד מבחינתם. אשמח לדעת מה החוק אומר במקרה של חוסר התייחסות וטיפול בליקויים מסוג זה .