מנהלי הפורום
פינוי דירה בהודעה מראש
שלום חתמתי חוזה עם בעלת דירה שמלכתחילה נראתה לי כאחת עם בקשות מוגזמות. חתמתי בסוף כי לא מצאתי שוכר מתאים. אני גרה בבית חצי שנה ויש בבית רטיבות ממש קשה. נוזלים מהקירות ממש טיפות של מים ויש פיצוצים קשים והחשמל קופץ לפעמים מרוב שהקירות לחים. הודעתי לבעלת הדירה והיא אמרה שזה שטויות ויטפלו בזה על ידי ספריי וכנראה יש סדק. לדבריה טיפלו בזה ואני כתבתי לה שבמידה ותוך חודש הרטיבות לא תטופל במלואה אני מפנה את הדירה. ביקשתי שתתייחס לזה כהודעה מראש. הדירה כרגע עם פיצוצים בקיר עדיין עם עובש והיא עומדת על כך שאם אני רוצה לפנות שאמצא שוכר מתאים ששתינו נסכים עליו. הדרישות שלה הן שיק ביטחון ולראות תלוש משכורת או צפייה בחשבון בנק שאכן נכנסת משכורת. הסעיף על הפסקת חוזה שרשום במה שחתמתי לה הוא: 5.2. "על אף האמור בסעיף זה לעיל, יהיה השוכר רשאי לסיים את תקופת השכירות טרם סיומה, ובלבד שיציע להנחת דעתו של המשכיר, שוכר חלופי, אשר יקבל על עצמו את כל התחייבויות השוכר על פי הסכם זה לתקופת השכירות הנותרת או לתקופת האופציה הנותרת, לפי העניין. המשכיר יהיה רשאי לסרב לקבל את השוכר החלופי במידה ולא ימצא מתאים. במידה והשוכר יעזוב ו/או ינטוש את המושכר לפני תום תקופת השכירות, וזאת מכל סיבה שאינה מעשה ו/או מחדל של המשכיר העומדים בניגוד להוראות הסכם זה או לדין או שלא בהתאם להוראות סעיף 5.2 זה לעיל, יהא השוכר חייב בכל התשלומים לפי הסכם זה למשך כל תקופת השכירות הנותרת, בכפוף לכך שהמשכיר פעל באופן סביר על מנת להקטין את נזקיו. " אהיה חייבת למצוא לה שוכר למרות שהודעתי חודש מראש על עזיבה כתוצאה מכך שהבית לא מאפשר מגורים בו כתוצאה מהרטיבות? ממתינה לתגובה תודה