אלון

נקודת יציאה

החלטנו לעזוב את הדירה השכורה לפני תום החוזה, ע"פ סעיף המאפשר לנו לעשות כן בהודעה מראש לבעל הבית. ע"פ החוזה עלינו למצוא דייר חלופי. מאז שנכנסנו לדירה לפני כמה שנים החלו עבודות בניה באזור, כך שמחירי השכירות ירדו. הראנו את הדירה במשך חודשיים ואף הבאנו 4 דיירים מועמדים, אך אף אחד מהם לא הסכים לתנאי החוזה הקיימים - ערבות בנקאית ו 2 ערבים ושכ"ד הגבוה בכ-400 ש"ח ממחיר השוק. בעל הבית אינו מוכן להתפשר על המחיר, או להגמיש מעט את התנאים הקיימים. כך אנו תקועים עם מחוייבות לשלם שכ"ד עד תום החוזה, של עשרות אלפי שקלים. מה באפשרותנו לעשות? דיברנו על ליבו של בעל הבית, הצענו הצעות רבות, ביקשנו להתגמש, אך כלום לא עוזר; אנו מרגישים שהוא מנצל את המצב שנוצר למקסם את רווחיו. האם אנו יכולים לטעון שיצאנו ידי חובתנו בזה שהבאנו דיירים טובים, ושהתנהגותו אינה סבירה? האם אנו יכולים לעזוב ולדרוש שיחזיר לנו את השיקים? תודה, אלון

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בכפוף למה שהסכמתם ביניכם - אתם יכולים למצוא דייר חלופי כאשר אתם תממנו את הפרש בין הדייר החלופי ועד תום ההתחייבות שלכם. אם בעל הבית יסכים לבוא לקראתכם במחצית ההפרש מה טוב, אם לא זהו הפיתרון הזול ביותר כמדומני. בהצלחה,

אלון

אנחנו מסכימים לממן את ההפרש עד תום ההתחייבות(חצי שנה), אך בעל הבית אינו מוכן להוריד את המחיר לשנה שאחרי, או להתגמש בתנאי החוזה לתקופת ההמשך, למרות שתנאי השוק השתנו. כך שהוא מנהל מו"מ על תנאי ההמשך "על הגב" שלנו.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אתם צריכים להיות "אחראים" רק עד תום תקופת החוזה. אח"כ זה מו"מ מסחרי בין הצדדים, שלא אמור להיות ענינכם יותר. תעלו את הדברים על הכתב ושלחו לו תיעוד כתוב לכך. בהצלחה,