אלי

עזיבת דירת שותפים - נשיאת תשלום עריכת חוזה ע"י עורך דין

אני רוצה לעזוב דירת שותפים טרם גמר החוזה. בעלת הדירה דורשת כי אשא בעלות שכר טרחה לעורך דין שיערוך את החוזה לדייר שיחליף אותי בדירה. עלות שכ"ט העורך דין היא בגובה חצי חודש שכירות. בחוזה לא מצוין דבר בנוגע לעזיבה מוקדמת של הדירה טרם גמר החוזה. האם אני מחויב לשלם את הכסף ? האם מותר לבעלת הדירה לטעון כי מכיוון שלא מצויין בחוזה תסריט בו הדייר עוזב את הנכס טרם גמר החוזה לא קיימת אפשרות שכזו ועל כן היא נוהגת בי לפנים משורת הדין ועל כן עליי לשאת בהוצאות עבור עורך הדין ?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם לא מצויין בחוזה אפשרות ליציאה מוקדמת משמע אין אפשרות כזאת. במקרה כזה לשאת בעלויות המשכירה לחידוש חוזה עם דייר אחר נראה לי דרישה סבירה בהחלט. בהצלחה,