קים

תיקונים בדירה

שלום רב, אני שוכרת דירה כחצי שנה, לפני חתימת החוזה כשעברנו על הדירה לא התבצע מצד המשכיר גילוי נאות על הליקויים בבית. לאחר כנסתי לדירה התברר לי כי ישנה בעיה מזה שנים בצנרת ובעלת הדירה מתנערת מטיפול בה, ומסתפקת בפתרון זמני, כמו פתיחת סתימה. המצב פוגע בהתנהלות הבית (עדי כדי כך שבמשך 3 ימים לא היה ניתן לעשות צרכים בבית) בנוסף, כעת לאחר הגשם הראשון התגלו נזילות בתקרה ומשם כמובן נוזלים מים אל תוך הבית. עוד לא פניתי אל בעלת הדירה. אבל הטיפול בזה ידוע מראש, בעלת הדירה תתחמק. מה עלי לעשות כעת ? -

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בכפוף למוסכם בחוזה ביניכם, הרי שחלה על בעל הבית החובה לתקן את הנזילה ולכם הזכות למגורים ראויים. יש לפנות לבעלת הדירה בהקדם, ולחייב את בעלת הבית לתקן הנזילה בהקדם, אחרת המדובר פה בהפרת חוזה. בהצלחה, www.behore.co.il

קים

בעלת הדירה לא מעוניינת לתקן את הנזילה באופן ראוי, התיקון כרוך בתיקון גג הבניין הפיתרון שלה הוא לסתום את חורים מתוך הדירה , וברור שזה פיתרון זמני במהרה זה ימשיך לדלוף. חשוב לציין שאני חיילת משוחררת ואין לי את המשאבים לתקן את זה מכספי. האם יש לי עילה לתבוע ?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום בעיקרון כן אולם יש לבחון את החזוה ביניכם. ממליץ להיוועץ בעו"ד באופן פרטני, בהצלחה,