יאיר

צו הריסה

שלום, אני מתעניין לגבי השכרת דירה בת"א. הוצאתי נכס טאבו לדירה הספציפית, כדי לוודא שאכן הדירה רשומה על שם בעל הדירה. בלי קשר, ראיתי שישנה הערה על הדירה משנת 95, שהוצא צו הריסה עליה ע"י בית המשפט לעניינים מקומיים. אני מניח שהוצא צו הריסה על כל הבניין, כיוון שההערה מופיעה גם על תת-חלקות אחרות באותה חלקה. מה הערה הזו אומרת לגבי שכירות וחוזה השכירות? והאם ניתן לדעת בזמן קצר מהי הייתה הסיבה לצו ההריסה? תודה.

עו"ד ונוטריון שגיא בכור

שלום יאיר הערה כזאת- לאחר 17 שנה - סביר שמתייחסת לחריגות בנייה. צריך לברר מול בעל הדירה - לראות שלא קיבל מכתבי התראה - ולעדן זאת בחוזה ביניכם. כמו כן חשוב לציין בחוזה, כי אם תיאלץ לפנות דירה בשל צו כזה או אחר, לא תחוייב בתשלום יתרת התקופה עבור דמי השכירות ואחזקת הדירה, ויש המוסיפים אף פיצוי על עגמת הנפש וכיוצ"ב. המון הצלחה,