מ

אלמ"ב - קיבלנו זימון לבית משפט

שלום רב,באוגוסט 2014 היה ויכוח ביני לבין בעלי אשר בעקבותיו הלכתי לחדר אחר להרגיע המצב בעלי נכנס אחרי כדי לחבק,לא מבין את הצורך במרחק הדפתיו ממני ודבר הוביל לדבר הייתה מן קטטה בה הוא נשרט ואני נחבלתי קשות בפני.פניתי לקרובה שצלצלה למשטרה ולאחר שבאה ולקחה אותנו לתת עדות בתחנה,צילמו אותי והרחיקו את בעלי לשבוע מהבית.לכשחזר הבייתה חזרתי לבקש לסגור תיק אמרו הוחתמתי שזה מבחירה ולא תחת לחץ וכו...אמרו שישאר רישום במשטרה.מספר חודשים לאחר מכן קיבלנו זימון לקצינת מבחן,הגענו לשם בעלי היה קצר בתשובותיו ולחוץ מכל העניין ואני "מצאתי" הזדמנות בתקופה קשה לשפוך את הלב שכן חודשיים קודם נתבשרנו על מחלה קשה וסופנית בה לקתה אמי.זה כנראה לא היה המקום,אמרתי שגם אין לי מתי להגיע לטיפול שהומלץ לנו בגלל המצב קצינת המבחן אמרה שאם כך לא תוכל להמליץ על סגירת התיק.אני כמובן לא הבנתי שמדובר במשפט ומאז פברואר אז היינו אצלה קיבלנו הזמנה למשפט המדינה תובעת כל אחד מאיתנו על אלימות כלפי בן הזוג.ברקע ילדים ובעיות בריאות.מה היית ממליץ לנו לעשות?

עו"ד פלילי יאיר רגב

היי, המלצתי המידית קחו לכם עו"ד מומחה בפלילים, אין להקל ראש לרגע בתיק הפלילי ובדיון הצפוי בבית המשפט. הגישה על פיה תבואו לבית המשפט ופשוט "תספרו" לשופט מה קרה והכול "יהיה בסדר", נאיבית ומנותקת לחלוטין מן המציאות. בבית משפט יש לדבר באופן שקול ועל פי "השפה המשפטית", השופט הוא לא עובד סוציאלי. לכל אדם באשר הוא, אין את הכלים להתמודד בגפו עם צו הגנה זמני שהוצא כנגדו. די לציין בהקשר זה, שאפילו עורכי דין וחוקרי משטרה שהוגשו כנגדם תלונות, טרחו והתכבדו להעמיד לעצמם ייצוג משפטי של עורך דין פלילי. כך או כך, כמעט תמיד, ייצוג משפטי בידי סניגור פלילי מקצוען ישפיע באופן מהותי אם לא מכריע על התוצאה. מדוע חשוב להתייעץ עם עורך דין פלילי? תפקידו של עורך דין פלילי במסגרת עבירות אלימות במשפחה הינו תפקיד חשוב ביותר. כאשר מוגשת כנגדך תלונה על אלימות במשטרה, רק עורך דין מנוסה ומקצועי יוכל לבחון כראוי את תיק החקירה ולעבור על העדויות שנגבו. עורכי דין המתמחים בעבירות אלימות במשפחה יוכלו לדאוג לצמצום הפגיעה בנאשם ולעיתים אף במיתון כתב האישום. אני מקווה שעזרתי